2011. november 3. 12:36.

tek-gyakorlat Túszmentő akciót hajtottak végre egy budapesti metróállomáson a Terrorelhárító Központ (TEK) egységei. A szerda éjszakai akcióban senki nem sérült meg, ugyanis a túszmentést csak gyakorolták a TEK emberei. A közlekedést sem hátráltatta a bevetés, ugyanis üzemzárás után lepték el a metróállomást a Terrorelhárító Központ egységei.

A főváros 1. kerületben, az egyik metróállomás területén szerda éjszaka túszmentő akciót hajtott végre a Terrorelhárítási Központ, a Budapesti Közlekedési Zrt., az Országos Mentőszolgálat, a Főpolgármesteri Hivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság.

A Terrorelhárítási Központ kihangsúlyozta, hogy valódi bűncselekmény nem történt, csupán gyakorlatot végeztek. A gyakorlatra azért került sor, hogy a valódi helyzethez hasonló környezetet teremtve készüljenek fel az éles bevetésekre a TEK emberei a társszervekkel együtt.

A túszmentési gyakorlat nem hátráltatta a közlekedést, mivel üzemzárás után került rá sor.

A Terrorelhárítási Központ a múlt héten az Országos Mentőszolgálattal együtt a Batthyány téri metrómegállóban tartott gyakorlatot.

A következő híreink is érdekelhetik:
TEK

Volt rendőröket raboltak el Szíriában

2012. augusztus 15. 10:09.
Terrorelhárítási Központ alakult

Terrorelhárítási Központ alakult

2010. szeptember 2. 6:17.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2609 w=320 h=80 float=left]Forgalomlassító demonstrációt tartott szerda délután a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete ( TGFSZ) Budapesten. Az 1.000 taxis ...