2010. július 11. 19:03.

tuzvedelem Újpalota a megelőzés mellett tette le a voksát – már ami a tűzvédelmet illeti.  Június 22-én szervezett lakossági fórumot az Együtt Újpalotáért Egyesület.
Ugyan indulatokról szó sem volt, a megjelentek Czeba János tűzoltó alezredestől tudták meg, hogy mit csinálnak jól, vagy éppen rosszul.

Sajnálatos módon a tűzoltóság mostanság többször is bizonyíthatta, hogy ért-e a panelházakban keletkezett tűzhöz. Elég, ha a miskolci paneltűzre gondolunk.  Mivel a panelházakban többen laknak, egyrészt nagyobb a valószínűsége egy esetleges tűznek, másrészt a mentés is bonyolultabb, mint egy egyszintes családi ház esetén. De a paneltüzeknek más tapasztalata is van, mint amit kizárólag a tűzoltók hasznosíthatnak.

Mindenekelőtt döntő mozzanat a megelőzés.  Veszélyes lehet az, hogyha a villamos vezetékek elöregednek, mivel általában a terhelés növekszik az idő múlásával. Legalább ennyire fontos ellenőrizni, hogy járhatóak-e a folyosók, vagy nem áll-e autó úgy, hogy az elzárja az utat a tűzoltócsapokhoz.
Azért a legfontosabb az emberi kapcsolatok ápolása lenne, a bizalom növekedése, hiszen az egymást segítők az egyes veszélyekre gyorsabban felhívhatják a figyelmet.

/Forrás: http://www.bpxv.hu/

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=207 w=100 h=240 float=left]Idén is kiosztották a Rákosmente Közbiztonságáért Emlékérmet. Ebben az évben a kimagasló elismerésben ketten részesültek: Hajdú ...