2011. március 2. 18:00.

belyeg A Magyar Posta karitatív céllal új bélyeget bocsátott ki kedden, aminek a lényege, hogy támogassa az értelmileg vagy fizikailag sérült, árva vagy rászoruló gyermekeket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálaton (NGYSZ) keresztül. Akik ezt a bélyeget vásárolják, azok 50 forinttal járulnak hozzá a gyermekek jólétéhez. A bélyeg felső részén az NGYSZ logója található és szív alakú kontúrvonal hangsúlyozza ki az 50 forintos felárat.

A „Belföldi” felirat a mindenkor hatályos, hagyományos, 30 gramm alatti, belföldi levél feladási díjának az árát jelenti, ami most jelenleg 90 forint. Aki ezt a bélyeget veszi meg, az 50 Ft-tal többet fizet a levél feladásáért, de ezzel az összeggel hozzájárul a gyermekek megsegítéséhez. A Magyar Posta a felárból összegyűlt pénzt évente egyszer utalja át az NGYSZ Magyar Egyesületének. A figyelemfelhívó bélyegeket Kármán Orsolya tervezte.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 20 éve segít a kicsiknek, többek között támogatja a soron kívüli műtéteiket, gyógykezeléseiket, étkezéseiket és különböző programokat szervez nekik. A szervezet célja, hogy felkarolja a hátrányos helyzetű, árva, fizikailag vagy értelmileg fogyatékos gyermekeket.

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=937 w=320 h=80 float=left]A jelenlegi 18 évről 15 évre csökkentené a Széll Kálmán Terv a tankötelesség korhatárát, ugyanis a ...