2011. március 17. 19:37.

vizjatek 2010 tavasza óta folyik Rákosmente Új Városközpont beruházása, ami 2,7 hektáros terület felújítását jelenti, és vélhetőleg idén tavasszal végre elkészül. Az új városközpont egyik fontos momentuma a zöldövezet kiterjesztése, fák, cserjék és virágok ültetése, de díszkút, vízjáték és egy mesterséges lépcsős vízesés is díszíti az új főteret. Mostanra 90%-ban már készen van a beruházás, ami összesen bruttó 1,9 milliárd forintba került az önkormányzatnak.

A 6300 négyzetméteres füves terület automata öntözőrendszerrel, 80 paddal, 63 kerékpártárolóval és 60 szemetes kosárral lett felszerelve. A park területén több mint 200 örökzöld és lombhullató fa, 7000 cserje és 7000 egynyári virág lett ültetve.

A Fuchs-kastély és a főtér látványosságát növeli a díszkút, a mesterségesen kialakított lépcsős vízesés és a mind közül legérdekesebbnek ígérkező vízjáték. A két méter magas szerkezeten összesen 90 darab fúvóka van, amik összefüggő vízfüggönyt képeznek a talajjal. A vízjáték fúvókáinak nyitását és zárását számítógép vezérli, így képek és feliratok jelenhetnek meg a vízfelületen. A látványos szerkezet a maga nemében egyedülálló Budapesten és az országban is. A vízjáték körül az évszakoknak megfelelő hangulatos díszkivilágítás várja a látogatókat.

A főtéren egyetlen épület lesz, az Info Pont, ahol cukrászda, ingyenes internet-lehetőség, információs fal és illemhelyiség áll a látogatók rendelkezésére. A közterület-felügyelők mellett térfigyelő kamarák gondoskodnak a biztonságról.

Rákosmente új Városközpont fejlesztése öt csoportba sorolható:

  • Új Főtér, Info Ponttal, zöld övezettel és vízjátékkal
  • A Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése, korszerűsítése és ügyfélbarát porta kialakítása
  • A Hivatal mellett étterem és irodák építése
  • A Pesti út déli részének helyrehozása, Fuchs-kastély felújítása
  • Szent Kereszt tér felújítása, a Pesti út északi részének zöldfelületi fejlesztése

A következő híreink is érdekelhetik:
Autómentes nap Rákosmentén

Autómentes nap Rákosmentén

2011. szeptember 15. 8:40.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1037 w=320 h=80 float=left]Szombaton szuperhold lesz, vagyis a Holdat nagyobbnak és fényesebbnek látjuk majd, mint az elmúlt 19 év ...