2011. április 14. 17:22.

szavaloverseny A budafoki evangélikus templom kilencedik alkalommal hirdeti meg szavalóversenyét, ahol magyar istenes verseket mondanak a diákok. Április 15-én, pénteken lesz az általános és a középiskolások versmondó versenyének döntője, ahol három korcsoportban mérik össze képességüket a gyerekek. A győztesek díszes bronzplakettet kapnak.

A diákok szabadon választhatják ki, hogy az istenes versek közül melyikkel szeretnének a döntőben indulni, mivel tematikai megkötés nincs, csupán ajánlott irodalom. Az igazságos elbírálás érdekében három korkategóriában versenyezhetnek a gyerekek. Az általános iskola 5. és 6. osztályos tanulói alkotják az egyik csoportot, a 7. és a 8. osztályosok a másikat, és külön kategóriában indulnak a középiskolások.

A versmondókat szakértő zsűri pontozza, aminek elnöke a kétszeres Kossuth-díjas színművésznő, Kubik Anna lesz.

A verseny győztesei Benedek György képzőművész által készített bronzplaketteket kapnak, aminek egyik oldalán Luther-rózsa, a másik oldalon pedig a 22. kerület római kori térképének mása látható.

Az első szavalóversenyt 1996-ban rendezte meg a budafoki evangélikus templom. A verseny akkori győztese Fabók Mariann lett, aki azóta elismert színésznő.

A következő híreink is érdekelhetik:
Újra szólt a világhírű orgona

Újra szólt a világhírű orgona

2010. június 27. 11:05.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1216 w=320 h=80 float=left]SP és Iszak Eszter produkciója igencsak felkavarta a kedélyeket a pénteki Nagy duettben, amikor az énekes ...