2010. november 26. 15:34.

aquaworld A BRFK vádemelési javaslattal zárta le az Aquaworldben tavaly nyáron történt halálos baleset ügyében indított nyomozást. 2009 júliusában egy 9 éves kisfiú esett bele az egyik medence aknájába, miután beszakadt alatta az aknát fedő lemez. A gyermek életét vesztette a balesetben.

Tavaly júliusban a 4. kerületi Aquaworld szörfmedencéjénél történt a tragédia. Egy kilenc éves kisfiú alatt beszakadt a medence egyik vízelvezető aknájának fedele, így a kisfiú pillanatok alatt a hullámkeltő lapátok közé került, és meghalt.

Az akkor indult nyomozást most vádemelési javaslattal zárta le a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A BRFK a fürdőkomplexum három dolgozója ellen javasolja a vádemelést: egy diszpécsert, egy műszaki szakembert, valamint egy vezető beosztásban levő személyt gyanúsítanak halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel.

A nyomozóhatóság szerint a medence szerelőaknájának kivitelezése nem volt a terveknek megfelelő, ami a később bekövetkező meghibásodásához vezetett. A tragédia elkerülhető lett volna, ha időben orvosolják a hibát.

A következő híreink is érdekelhetik:
Halálos baleset a Váci úton

Halálos baleset a Váci úton

2011. május 25. 16:20.
Vádemelési javaslat Stohl András ellen

Vádemelési javaslat Stohl András ellen

2010. szeptember 21. 9:13.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=565 w=100 h=240 float=left]Elképzelhető, hogy még idén sztrájkba lépnek a közlekedési vállalat dolgozói, legalábbis ez a lehetőség is felmerült ...