2011. május 10. - Archívum

A romákat és a melegeket utasítják el a legtöbben

2011. május 10. 18:04.

eloitelet Az ELTE Társadalomtudományi kara különböző társadalmi ellentéteket és félelmeket vett górcső alá, és egy kérdőív segítségével kimutatta, hogy kitől félnek a magyarok, és milyen előítéletek gyötrik a társadalmat. Minden ötödik megkérdezett a romáktól fél a legjobban, minden tizedik válaszadó a Magyar Gárdától, az adóhatóságtól és az araboktól tart a leginkább. A megkérdezettek 3%-a fél egy kitalált népcsoporttól is, a pirézektől.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

2011: Geszti Péter éve

2011. május 10. 17:03.

geszti-peter_0 2011 nagy zenei visszatérője Geszti Péter, aki idén meglepetést meglepetésre halmoz. A rapper először a Sziget mínusz első napján tartandó Gesztivállal rukkolt elő, aztán bemutatta legújabb szupercsapatát, a Gringo Sztárt, végül pedig kiderült, hogy az egyik legrangosabb könnyűzenei díjat is megkapja a Viva Comet díjátadó gálán.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: : , , ,

30 éves a Macskák című musical

2011. május 10. 16:04.

macskak Május 11-én lesz 30 éve, hogy először láthatta a közönség a világ egyik legsikeresebb musicaljét, a Macskákat. T.S. Eliot angol költő verse Lloyd Webber zeneszerző ötlete alapján került színpadra. Londonban 20 évig, New Yorkban 18 évig játszották a Macskákat, Magyarországra 1983-ban érkezett, azóta is a Madách Színház műsorán van, és a világ egyik legnépszerűbb musicaljeként tartják számon.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: :

A Microsoft megveszi a Skype-ot?

2011. május 10. 15:03.

skype_0 Egy külföldi lap ionformációi szerint a Microsoft megvenné a Skype internetes telefonszolgáltatót. Ha az üzlet létrejön, akkor a 8,5 milliárd dolláros vásárlás a szoftvergyártó cég legnagyobb szerzeménye lenne. A Skype néhány év alatt 600 millió felhasználót gyűjtött össze. Tavaly 207 milliárd percnyi beszélgetés zajlott le az internetes telefonon keresztül.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: : , ,

Országszerte hatalmas károkat okozott a hétvégi fagy

2011. május 10. 14:03.

meggyfa A hétvégi szokatlanul zord időjárás és a mínuszok miatt Magyarország több területén elfagytak a gyümölcsök. Borsodban, Szabolcsban és Fejér megyében okozta a legnagyobb károkat az időjárás, így az idei nyáron sokkal kevesebb barackjuk, meggyük és diójuk lesz a gazdáknak. Az őstermelők május 16-ig nyújthatják be kártérítési igényüket.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Vezér Cikkek | 0 Hozzászólás »

Még több: :