2011. október 19. 16:54.

mikulas-fesztival A magyar Mikulás “lakóhelyén”, a Fejér megyei Nagykarácsonyban november 2-án kezdődik a 16. Országos Mikulásfesztivál, ami december 23-ig számtalan programmal – többek között zenés műsorokkal, koncertekkel, kiállításokkal és különleges társasjátékkal – várja az érdeklődőket. Mikulásfalva látogatói a Télapóval is találkozhatnak, megnézhetik a rénszarvasokat és a Mikulás csillagjáró szánját is.

A nagykarácsonyi Mikulás Fesztivál 52 napja alatt több mint 200 program várja a felnőtteket és a gyerekeket.
A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitója november 4-én lesz, határon túli magyar gyerekek részvételével. A Mikulás a dolgozószobájában és a meseteremben várja a kicsiket, akiknek mesét mond és megajándékozza őket. A gyerekek találkozhatnak a szánhúzó szarvasokkal és megcsodálhatják a Télapó szánját is.

A gyerekeket hatalmas játszóház várja, ahol részt vehetnek a Zöld Karácsony Óriás Társasjátékban, ami a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel a figyelmet. Egy éremverő gép segítségével saját karácsonyi érmét készíthetnek, valamint ha hoznak magukkal karácsonyfadíszeket, akkor a Megyék Karácsonyfáit díszíthetik fel velük. Az érdeklődők a Manóvilág kiállítást és a Karácsonyi Múzeumot is megtekinthetik.

A zenés programok között szerepel a Bőrönd című mesemusical, amiben a megasztáros Patai Anna játssza a főszerepet.

A tavalyi nagykarácsonyi Mikulás Fesztiválnak 16.700 látogatója volt.

A rendezvény népszerűségéhez hozzájárul, hogy a helységben működik a karácsonyi szeretetposta is, ugyanis adventi bélyegzővel látják el a Nagykarácsonyon feladott küldeményeket.

A következő híreink is érdekelhetik:
Télapó

Megérkezett Budapestre a finn Mikulás!

2012. november 30. 16:51.
Megérkezett a lappföldi Mikulás!

Megérkezett a lappföldi Mikulás!

2011. december 2. 15:34.
Budapesti Karácsonyi Vásár 2011.

Budapesti Karácsonyi Vásár 2011.

2011. november 22. 15:31.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2540 w=320 h=80 float=left]Az X-Faktor felfedezettje, Király L. Norbi még csak két hónapja ismeri párját, mégis döntő lépésre szánta ...