2010. szeptember 16. 16:05.

tarlos-istvan Tarlós István főpolgármester-jelölt fővárosi rendészeti igazgatóságot szervez – amennyiben a budapestiek október 3-án őt ültetik a főpolgármesteri székbe. Az új szervezet felállításához szükséges törvénymódosító javaslat már elkészült, és hamarosan az országgyűlés elé tárják. Az új rendészeti igazgatóság a közterület-felügyelet alapjaira épülne.

Az új szervezet valójában egy több tekintetben is megújított közterület-felügyelet lesz, mely együttműködik a rendőrséggel. A rendészeti igazgatóság munkatársainak jogosítványa kiterjed majd – szabálysértéseknél – az azonnali bírságolásra is.

Tarlós a városi rendészet kiépítésével párhuzamosan, mintegy alszervezetként létrehozná a városi biztosi rendszert is. A mintegy 100 városi biztos egyenként felelne az őrá bízott területért, ami nem haladná meg a néhány négyzetkilométert. Amennyiben a biztos a rábízott területen veszélyhelyzetet észlel, kötelessége értesíteni a megfelelő szervezeteket, illetve hatóságokat.

A Fidesz-KDNP főpolgármester jelöltje annak a reményének adott hangot, hogy az említett törvénymódosítást az országgyűlés még idén elfogadja.

/Forrás: MTI/

A következő híreink is érdekelhetik:
Tarlós felszámolja a BKV-t?

Tarlós felszámolja a BKV-t?

2010. október 27. 9:03.
“Robogók” a Hegyvidéken

“Robogók” a Hegyvidéken

2010. június 4. 12:36.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=352 w=100 h=240 float=left]Ha az építési törvény módosulása hatályba lép, a hajléktalanok nem lakhatnak a közterületeken. A koldulást eddig ...