2013. január 17. 15:58.

Mégis lesz államilag támogatott hely azon a 16 szakon, amelyeken eredetileg csak önköltséges formában lehetett volna tanulni.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) január 17-én megállapodott arról, hogy lesz államilag támogatott hely azon a 16 szakon (például jogász, közgazdász és andragógia), amelyeken eredetileg csak fizetős képzések indultak volna.

Balog bejelentése szerint nagy ára lesz annak, hogy teljesüljenek a hallgatói követelések, konkrétan arra kell számítaniuk a diákoknak, hogy csak nagyon magas pontszám elérésével kerülhetnek be ezekre a slágerszakokra.

oktatás

Lesz ingyenes jogász- és közgazdászhely

Várhatóan január 18-án fogják nyilvánosságra hozni a ponthatárokat. Nagy Dávid, a HÖOK elnöke azt mondta, a népszerű szakokra felvett hallgatók 15-20%-a tanulhat majd ingyen.

A január 17-i egyezkedésen szóba került egy másik probléma, a hallgatói szerződések, vagyis a röghöz kötés rendszere is. Az emberi erőforrások minisztere kész tárgyalni, várja a diákok ötletét ezzel kapcsolatban.

A következő híreink is érdekelhetik:
felsőoktatás

Alig marad ingyenes hely az egyetemeken

2012. december 5. 14:51.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
parkolás

Változtak Budapest parkolási díjai. Néhány helyen ingyenes lett, de ahol fizetős maradt, ott jelentősen emelkedett: a legdrágább helyeken óránként 525 ...