2011. március 2. 14:07.

elvis-prlesley Budapest díszpolgára lehet Elvis Presley, aki azzal érdemelné ki a megtisztelő címet, hogy az 1956-os szabadságharc idején együtt érzett a magyarokkal, segítette őket, és népszerűsítette hazájában a forradalmat. A főváros lakói 12 eddig névtelen tér és utca közül választhatják ki, hogy melyiket nevezzék el az amerikai énekes-legendáról. A díszpolgárság és az Elvis utca/tér ötlete Tarlós István főpolgármestertől származik.

Elvis Presley 1957 év elején, egy amerikai showműsorban, a Peace In The Valley (Béke völgye) című dal eléneklése után arra buzdította honfitársait, hogy segítsenek a szorult helyzetbe került magyaroknak, és küldjenek nekik segélycsomagokat. A tévéadás után rengeteg, főleg élelmiszerekből álló csomag érkezett Amerikából.

Budapesten jelenleg 12 névtelen tér és utca van, amelyek közül az egyik ezentúl Elvis Presley nevét viseli majd. A főváros lakói március 2. és 15. között interneten dönthetnek arról, hogy melyik helyet nevezzék el a rock ’n’ roll királyáról.

A következő híreink is érdekelhetik:
Én és Budapest animációs pályázat

Én és Budapest animációs pályázat

2010. október 21. 22:07.
Budapest díszpolgára lett a dalai láma

Budapest díszpolgára lett a dalai láma

2010. szeptember 19. 19:00.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=932 w=320 h=80 float=left]A kormány az egészségügyi kiadásokat csökkentené, és a bevételeket növelné. Ezáltal az egészségügy hiányát ki lehetne ...