2010. június 3. - Archívum

Mi újság a Fogaskerekű környékén?

2010. június 3. 23:11.

Fogaskerekű Mostoha körülmények között közlekedett még a huszadik században is a Fogaskerekű környékén lakók egy része. Az Orgonás megálló és a Zsibó utca között a BKV Zrt. üzemi tiltott területét használták. Ez eddig a lakosok egy része a Fogaskerekű sínjei mellett, kitaposott, olykor sáros ösvényen jutott el a megállóig.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 12. kerület, Itthon |

Még több: : ,

Egy szovjet emlékmű koszorúzásának margójára

2010. június 3. 17:55.

www.helyitema.hu Rákospalotán, a köztemetőben, az Európa napon idén is megkoszorúzták a szovjet emlékművet. A XV. kerületi önkormányzat, a kerületi GYIOK, az MSZMP, az MKP és az MSZP képviselőinek kis csoportja emlékezett meg a szovjet katonákról. Az emlékmű felirata ezt hirdeti: „Örök dicsőség, a népek felszabadításáért, elesett szovjet hősöknek.”

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 15. kerület, Itthon |

Még több: : , ,

Internetfüggő nagyszülők

2010. június 3. 12:51.

szam.hu Ugyan mindössze két éve indult újtára az erzsébetvárosi nyugdíjasok számára az ingyenes számítógépes tanfolyam, a várólistán lévők száma máris meghaladja a 100 főt. Ahogy azt az egészségügyi és szociális bizottság elnökétől, Solymári Gabriellától megtudtuk, a nyugdíjas korosztály egyre inkább igyekszik lépést tartani a fiatalabb generációkkal, ennek pedig elengedhetetlen feltétele a számítógép- és internethasználat ismerete.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 7. kerület |

Még több: : ,

A sikeres “Darazsak”

2010. június 3. 8:27.

www.helyitema.hu A kőbányai „Darazsak” leányserdülő kosárlabdacsapata a korosztályos országos bajnokság négyes döntőjében a hetedik helyen végzett. Tatár István a Kőbányai Darazsak szakosztályvezetője azt is komoly eredménynek tartja, hogy csapata bejutott az országos bajnokság négyes döntőjébe.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 10. kerület, Sport hírek |

Még több: : ,

Milyen lesz a Rákóczi téri metró állomás?

2010. június 3. 2:04.

http://csepel.info Az eredeti tervekben a 4-es metró megállóiban nagy tereket, korszerű technikai berendezéseket és esztétikus megoldásokat ígértek a tervezők.
A Józsefvárosban lévő Rákóczi téri metró állomásról készült kép –úgy tűnik- nem igazolja vissza az eredeti elképzeléseket.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 8. kerület, Itthon |

Még több: : , ,