2010. szeptember 30. - Archívum

Rubik-kocka Európa-bajnokság Budapesten

2010. szeptember 30. 19:01.

Forrás: www.rubik.hu Ezen a hétvégén rendezik Budapesten, a Klauzál Házban a Rubik-kocka Európa-bajnokságot. A hozzávetőleg 300 versenyző 28 különböző országból érkezik a megmérettetésre. A résztvevők – akik között 50 hazánk fia is lesz – 21 számban mérhetik össze tudásukat. A három napos viadalon pénteken tartják a selejtezőket, szombaton a középdöntőket, míg vasárnap a döntőket.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 22. kerület, Sport hírek |

Még több: :

Új elefántja van a Fővárosi Állatkertnek

2010. szeptember 30. 14:51.

elefant Csütörtökre virradóra új lakó érkezett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe: Angele, a nőstény elefánt. A nem egészen 9 éves Angele érkezésétől azt remélik, hogy 1961 után újra kiselefánt születik az Állatkertben. Párja a tavaly ideszállított Assam névre hallgató elefántbika lesz.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 14. kerület, Itthon |

Még több: : ,

15 éves bandavezért fogtak

2010. szeptember 30. 9:15.

4-6-os Az elmúlt napokban senki sem utazhatott biztonságban az utolsó 4-6-os villamosokon. Az éjjeli járatok utasait ugyanis napok óta egy rablóbanda fosztogatta. A rendőrök csütörtökre virradó éjjel csaptak le a 7 fős társaságra.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon |

Még több: :

Sator Quartet a Puskin moziban

2010. szeptember 30. 4:03.

sator-quartet Csütörtökön latin, középkori himnuszok csendülnek fel az 5. kerületi Puskin moziban. A zenekar egyedülálló színfoltja a magyar zenének. A koncerten közreműködik a teljesen más stílust képviselő Lovasi András, a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag frontembere.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 5. kerület, Kultúra és Zene |

Még több: : , ,