2011. március 2. - Archívum

Sziget Fesztivál 2011 – a fellépők már megvannak

2011. március 2. 19:02.

sziget 2011-ben is lesz Sziget Fesztivál. Mint mindig, most is az Óbudai-sziget ad otthont a rendezvénynek. A szervezkedés már javában zajlik, a programok kezdenek összeállni. Idén augusztus 10-15. lesz a Sziget hete, amin olyan hírességek lépnek fel, mint a Pulp, az Interpol, Gogol Bordello, a Chemical Brothers, a Skunk Anansie, a Hurts, a Judas Priest, a Motörhead és az AfroCubism.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 3. kerület, Kultúra és Zene, Vezér Cikkek | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Új bélyeg a rászoruló gyermekekért

2011. március 2. 18:00.

belyeg A Magyar Posta karitatív céllal új bélyeget bocsátott ki kedden, aminek a lényege, hogy támogassa az értelmileg vagy fizikailag sérült, árva vagy rászoruló gyermekeket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálaton (NGYSZ) keresztül. Akik ezt a bélyeget vásárolják, azok 50 forinttal járulnak hozzá a gyermekek jólétéhez. A bélyeg felső részén az NGYSZ logója található és szív alakú kontúrvonal hangsúlyozza ki az 50 forintos felárat.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Életmód | 0 Hozzászólás »

15 év felett nem lesz kötelező iskolába járni

2011. március 2. 17:09.

iskolasok A jelenlegi 18 évről 15 évre csökkentené a Széll Kálmán Terv a tankötelesség korhatárát, ugyanis a fiataloknak joguk van eldönteni 15 évesen, hogy folytatni akarják a tanulmányaikat, vagy inkább munkába szeretnének állni. Ez lehet a megoldás több probléma kiküszöbölésére. Sürgősen meg kellene találni például az egészséges arányt a gimnazisták, szakközépiskolások és szakiskolások között.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Sok a fertőzés – rossz a kézmosási technika

2011. március 2. 14:57.

kezmosas Az ÁNTSZ járványügyi főosztályának vezetője szerint kézmosással elkerülhető lenne a fertőzések kialakulásának a fele. A magyarországi kórházakban mintegy 90.000 ember kap el fertőzéseket.  Ha az egészségügyi dolgozók megfelelően mosnának kezet minden beteg kezelése után, akkor a fertőzések száma körülbelül a felére csökkenne. Az egyik leggyakoribb fertőzési veszély, a sebkötözés.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Életmód | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Elvis Presley Budapest díszpolgára lesz

2011. március 2. 14:07.

elvis-prlesley Budapest díszpolgára lehet Elvis Presley, aki azzal érdemelné ki a megtisztelő címet, hogy az 1956-os szabadságharc idején együtt érzett a magyarokkal, segítette őket, és népszerűsítette hazájában a forradalmat. A főváros lakói 12 eddig névtelen tér és utca közül választhatják ki, hogy melyiket nevezzék el az amerikai énekes-legendáról. A díszpolgárság és az Elvis utca/tér ötlete Tarlós István főpolgármestertől származik.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Kultúra és Zene, Vezér Cikkek | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,