2011. május 11. - Archívum

A 2012-es év madara az egerészölyv lett

2011. május 11. 18:59.

egereszolyv 1979 óta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) minden évben megválasztja az év madarát. Idén először a lakosság dönthette el, hogy melyik madár birtokolja a megtisztelő címet. A szakma három lehetséges madárjelöltet adott meg, ami közül a választók tetszését toronymagasan az egerészölyv nyerte el.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

2012-ben már e-receptet írhatnak fel az orvosok

2011. május 11. 18:23.

recept A hagyományos papír alapú recepteket már jövőre felválthatják az e-receptek. Több országban – köztük Dániában, Svédországban és Észtországban – már működik az a rendszer, miszerint az orvosok nem papírra, hanem digitálisan írják fel a vényt, amit bármelyik gyógyszertárban lehívhat a beteg.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

100 ezer forint jár a csecsemőgyilkos kézre kerítőjének

2011. május 11. 17:43.

kontener A rendőrség 100.000 forint nyomravezetői díjat ad annak, aki érdemi információval rendelkezik a 3. kerületi konténerbe dobott csecsemő gyilkosával kapcsolatban. A hatóságok egyelőre ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást emberölés gyanúja miatt. A halott csecsemőre május 5-én találtak rá Óbudán.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 3. kerület, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

A Mal Zrt.100 millió forintot fizet a MÁV-nak

2011. május 11. 14:59.

iszapomles A Fővárosi Bíróság 100 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t, annak a pernek az ideiglenes intézkedéseként, amit a MÁV indított a tavaly októberi iszapkatasztrófa által okozott kár miatt. A vasúttársaság összesen 353 millió forintot követel a Mal-tól.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

A szép, barna bőr fontosabb, mint az egészség?

2011. május 11. 12:42.

napozas A jövőben sokkal nagyobb számban fordulhat elő a rosszindulatú bőrdaganat, mint most, pedig az arány most sem csekély. A tinédzsereket hiába figyelmeztetik a napozás veszélyeire, ők vállalják a kockázatot a szép, napbarnított bőrért, pedig ha kicsit jobban odafigyelnének, akkor komoly betegségeket előzhetnének meg.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :