2011. május 11. 18:23.

recept A hagyományos papír alapú recepteket már jövőre felválthatják az e-receptek. Több országban – köztük Dániában, Svédországban és Észtországban – már működik az a rendszer, miszerint az orvosok nem papírra, hanem digitálisan írják fel a vényt, amit bármelyik gyógyszertárban lehívhat a beteg.

Már pár hónap múlva elkezdődhet az e-recept bevezetésének előkészülete. Az e-rendszert uniós forrásból lehetne kiépíteni. Szócska Miklós államtitkár szerint az újítás nem kerülne többe, mint a most kinyomtatott papír alapú receptek finanszírozása. A vényekre most évi 287 millió forintot költ az állam.

Az e-rendszer bevezetése az orvosoknak, a betegeknek és a döntéshozóknak is kedvezőbb lesz, hiszen kevesebb adminisztrációval jár majd, és számítógépen keresztül nyomon lehet követni a gyógyszerfelírásokat.

A tervek szerint akár kétféle megoldás is szóba jöhet, az egyik nem váltja fel teljesen a papírt, ugyanis a beteg a vény helyett egy azonosítót kap, amivel ki tudja váltani a gyógyszerét bármely patikában. A másik megoldás alapján a digitálisan felírt receptet a páciens a taj-számával tudná lekérni valamelyik gyógyszertárban.

A következő híreink is érdekelhetik:
16 embert öltek meg az orvosok?

16 embert öltek meg az orvosok?

2011. november 23. 9:59.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1417 w=320 h=80 float=left]A rendőrség 100.000 forint nyomravezetői díjat ad annak, aki érdemi információval rendelkezik a 3. kerületi konténerbe ...