2011. április 12. 18:42.

tutalas A bankok nagy erőkkel fejlesztik elszámolási rendszerüket, mivel 2012 júliusától négy óra alatt teljesíteniük kell az elektronikus úton megadott átutalásokat. A turbó sebesség nem érinti a papír alapú elszámolásokat, azok 2012 után is csak másnapra érnek a címzetthez. A fejlesztések révén a bankok azt remélik, hogy egyre több ügyfél tér át az elektronikus elszámolásra, és egy idő után a papír alapú, elavult rendszer feledésbe is merül.

A Volksbank kiemelte, hogy az újítás  mind a lakossági, mind a vállalati szféra átutalásait érinti. Azonban azoknak az ügyfeleknek, akik továbbra is a papír alapú elszámolást választják, ezentúl is egy napot kell várniuk, hogy a pénz célba érjen, mivel a GIRO ezután is éjszaka fog fordulni.

A pénzintézet szerint az átállás után kis idővel átvált mindenki az új, négy órán belül teljesülő, elektronikus átutalási rendszerre.

A tervek szerint a bankoknak idén március és augusztus között kell kiépíteniük az új rendszer feltételeit, amit szeptembertől már tesztelés alá is vonnak. Novembertől a Giro Zrt. irányításával kezdetét veszi az összes bankot érintő tesztelési folyamat, ami 2012. áprilisig tart. Jövő májusában egy próbaüzemeltetéssel ellenőrzik, hogy minden bankban képes-e megfelelően és biztonságosan működni az új elszámolási rendszer. 2012. július 2-án nekünk, banki ügyfeleknek is elérhetővé válik az újítás.

A következő híreink is érdekelhetik:
Bankkártya bérlet helyett?

Bankkártya bérlet helyett?

2010. november 15. 11:37.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1204 w=320 h=80 float=left]Ma már nem a Katalin, Mária, József és Sándor nevet választják születendő gyermeküknek a szülők, hanem ...