2011. május 23. - Archívum

Új madárröpde nyílt a Nyíregyházi Állatkertben

2011. május 23. 16:44.

kaffer-szarvasvarju Afrika különleges madarait vonultatja fel a Nyíregyházi Állatkert legújabb és egyben legnagyobb madárröpdéje. A Tarzan tanösvényen kapott helyet a keselyű és a marabu pár, valamint a kaffer szarvasvarjú. A kaffer sasok és a vitéz sasok is az új kifutót gazdagítják – nyilatkozta Révészné Petró Zsuzsanna, az állatpark sajtószóvivője.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Orbán Viktort 11 millió forintért fényképezik

2011. május 23. 15:43.

fenykepezes Az egyéves időtartamú szerződés szerint Burger Barna cégének, a Fókusz – Pókusz Kft.-nek havi 5-10 alkalommal fényképekkel kell dokumentálnia Orbán Viktor hivatalos programjait. A Miniszterelnökség a cég szolgálataiért évi nettó 9 millió forintot, vagyis áfával együtt 11,25 millió forintot fizet.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Orbán Ottó emlékest a Petőfi Irodalmi Múzeumban

2011. május 23. 14:27.

orban-otto Orbán Ottó költő, író és műfordító emlékének a tiszteletére május 24-én, kedden beszélgetős estet tartanak a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A Kossuth-díjas költő 1936. május 20-án született, és 2002. május 26-án hunyt el. Ha élne, a napokban ünnepelte volna 75. születésnapját. Lator László költő, irodalomtörténész fiatal költőkkel, többek között Szabó T. Annával, Tolvaj Zoltánnal és Oravecz Péterrel, valamint az eggyel idősebb generációt képviselő Kántor Péterrel beszélget.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 5. kerület, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Mit érdemes tudni a villámcsapásról?

2011. május 23. 13:48.

villam Hétvégén tragédia történt a Velencei-tó partján, egy 63 éves nőbe csapott a villám. A halálos baleset kapcsán talán sokan elgondolkodnak a villámcsapásról szerzett ismereteiken. A legtöbben azt jól tudjuk, hogy a környék legmagasabb pontjába csap bele általában a villám, ugyanakkor sok tévhit és babona terjeng róla.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Királyi pompa jár Magyarországon az EU-s vezetőknek

2011. május 23. 12:06.

elnoki-lakosztaly A magyar EU-elnökség idején hazánkban megforduló méltóságoknak igazán pazar fogadtatásban és vendéglátásban van részük. A Külügyminisztérium szerződéseit nézve egy átlagember elképzelni sem tudja, hogy milyen luxusban fürdenek és milyen királyi fényűzésben részesülnek a hazánkba látogató kormányfők, miniszterek és más közméltóságok.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :