Idén is érdemes lesz ellátogatni a Pálinkafesztiválra, ugyanis most a baracké és az abból készült hungarikumé lesz a főszerep május 10-13 között a Budai Várban.
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei Budapesti Pálinkafesztiválon is több száz féle kiváló minőségű pálinka közül válogathatnak a látogatók. A rendezvényen több mint 25 kiállító, pálinkafőzde és kereskedő kínálja legfinomabb nedűjét. A pálinkákon túl további gasztronómiai különlegességek várják az ínyenceket: a kulináris élvezetekről isteni borok és pezsgők, házi sajtok és az elmaradhatatlan magyar kolbászok gondoskodnak, a legelszántabbak pedig megismerkedhetnek a pálinka- és a csokoládéfogyasztás új műfajával is.
Míg 2011 a szilva jegyében telt, addig 2012 a barack éve lesz, ami kapcsán a barackpálinka kap kitüntetett figyelmet. Az isteni pálinkán túl a „Barackos” udvarban csupa-csupa barackból készült finomságot kóstolhatnak az érdeklődők.
Az Év Barackpálinkáját az ország legjobb pálinkafőzői (Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack) háziasítják prémium párlataikból, melyet a rendezvényen kóstolhat meg először a nagyérdemű. A limitált kiadású párlat exkluzív kiszerelésben várja a pálinka szerelmeseit.