2011. július 22. 10:09.

paks-tromso Igen gyalázatosra sikeredett ez a hét a magyar futballcsapatok számára a nemzetközi kupaporondon. Előbb szerdán kiesett a Videoton a BL-selejtezőből, majd csütörtökön az Európa-Ligából pottyant ki a Fradi és a Kecskemét. A hazai foci becsületét végül a Paks mentette meg, miután bravúros idegenbeli győzelmének köszönhetően kiverte norvég ellenfelét és bejutott a következő körbe.

Volt idő – igaz már igen régen – amikor futballcsapataink egészen a döntőig meneteltek a nemzetközi kupákban. Később azért izgulhattunk, hogy hány csapatunk éri meg a tavaszt valamelyik kupasorozatban. Idén pedig jó esélyünk van arra, hogy már ősszel sem lesz magyar szereplője a Bl és EL küzdelmeinek.

Utoljára a Videoton jutott el nemzetközi kupában a döntőig (1985-ben az UEFA-kupában). Most természetesen nem vártunk ilyen csodát a székesfehérváriaktól, de titkon azért bíztunk a BL-csoportkör elérésében. Ehhez képest a Vidi egyetlen kört sem élt túl a selejtezőben, az osztrák Sturm Graz kiejtette őket. Mindez a látottak alapján különösen bosszantó, hiszen az osztrák együttes semmivel sem jobb a magyar bajnoknál, a visszavágón a Videoton saját magát ütötte el a továbbjutástól.

Az Európa-Liga csütörtöki selejtezői sem ígértek túl sok jót a magyar drukkereknek, hiszen a három pályára lépő csapatunk közül mindössze a Ferencváros várhatta előnyből a visszavágót. A Paks és a Kecskemét egyaránt 1-1-es döntetlennel utazott ki soros ellenfeléhez. A kecskemétiek sajnos nem tudtak a kapuba találni, és hiába oldották meg hibátlanul a védőmunkát, a 0-0-ás végeredmény a kiesésüket jelentette.
A Ferencváros szerzett gólt Norvégiában, és összesítésben már 2 góllal is vezetett, de végül innen is képes volt kiesni a szerény játékerőt képviselő Aalesund ellen.
Előzetesen talán a Paksnak adták a legkevesebb esélyt a továbbjutásra, végül mégis az atomváros csapata lett az egyetlen magyar továbbjutó. A paksiak fantasztikus játékkal valósággal kiütötték a norvég Tromsöt saját pályáján, és teljesen megérdemelten jutottak az Európa-Liga következő fordulójába (ott a skót Hearts lesz az ellenfelük).

Bajnokok Ligája-selejtező

  • Videoton – Sturm Graz: 3-2 (összesítésben 3-4, továbbjutó a Sturm)

Európa-Liga-selejtező

  • Aktobe – Kecskemét: 0-0 (összesítésben 1-1, továbbjutó idegenben lőtt góllal az Aktoba)
  • Aalesund – Ferencváros: 3-1 (összesítésben 4-3, továbbjutó az Aalesund)
  • Tromsö – Paks: 0-3 (összesítésben 1-4, továbbjutó a Paks)

A következő híreink is érdekelhetik:
Labdarúgó NB1: Vergődő pesti csapatok

Labdarúgó NB1: Vergődő pesti csapatok

2011. augusztus 8. 11:25.
Magyar Kupa negyeddöntők

Magyar Kupa negyeddöntők

2011. március 3. 17:56.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1935 w=320 h=80 float=left]Csütörtök este közzétették a 2011-es felsőoktatási felvételi ponthatárokat. 141.000 felvételiző számára derült ki, hogy felvették-e valamelyik ...