2011. szeptember 28. 17:06.

mori_bornapok A hagyományosan október első hétvégéjén megrendezésre kerülő Móri Bornapok a Móri Borvidék legnagyobb rendezvénye. A legfinomabb borok mellett néptáncfesztivál, népzenei programok, na és persze különböző koncertek teszik még színesebbé a négy napos mulatságot, ahol a térség legfinomabb ételeit és legkiválóbb italait kóstolhatják meg a látogatók.

Idén összesen 22 – köztük külföldi és hazai – néptánccsoport fellépése emeli a hangulatot. A fellépők Lengyelországból, Ausztriából valamint Erdélyből érkeznek. A néptáncfesztivál házigazdái Mór néptáncegyüttesei lesznek, mégpedig a Rozmaring, a Forgatós és az Edelweiss táncegyüttesek.

A bornapok idején a legkisebbektől a nagyobbakig minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb hagyományőrző programot, és játékos keretek között ismerkedhet meg a szürettel valamint a borkultúrával.

A szeptember 29-től október 2-ig tartó Móri Bornapokon olyan sztárok lépnek fel, mint a Csík zenekar, Keresztes Ildikó és Caramel, valamint a Duma Színház előadói is megmozgatják a rekeszizmokat. Természetesen nem marad el a hagyományos borkirálynő választás, a különböző kulturális kiállítások, az utcabál, valamint a helyi ételkülönlegességek kóstolója sem, de mint minden Móri Bornapon a főszerep mégiscsak a borokat illeti, ugyanis a térség legjobb pincéi várják a látogatókat legfinomabb italaikkal.

A következő híreink is érdekelhetik:
Móri Bornapok

Móri Bornapok – 2012.

2012. október 1. 19:04.
14. Csabai Kolbászfesztivál

14. Csabai Kolbászfesztivál

2011. október 4. 9:16.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2394 w=320 h=80 float=left]A pop hercegnőjének budapesti koncertje csak pénteken lesz, mégis már szerdán hazánkban köszönthetjük Britney Spears-t. Az ...