2011. október 4. 17:23.

forgoora Néhány hete elbontották Budapest egyik emblematikus találkozóhelyét, a Nyugati téri forgóórát, ugyanis az elmúlt 40 év megviselte. Csupán annyi időre száműzték a szerkezetet, amíg felújították. Mostantól teljesen új köntösben mutatja az időt, a dátumot, a hőmérsékletet és az aktuális névnapot is. A felújítási munkálatokat most nem az önkormányzat finanszírozta, hanem a Samsung állta.

A hosszú évtizedek alatt az óra állapota annyira leromlott, hogy értelmetlenek voltak a rajta futó információk, ezért kikapcsolták azt, majd elbontották. A Samsung magára vállalta a felújítási költségeket, és a több milliós beruházás során nem csak az óra szépült meg, hanem a mellette lévő acéloszlopok is megújultak.

A felújított forgóórában a régi izzók helyére 250.000 LED dióda került, aminek köszönhetően nem csak szövegeket, hanem grafikai elemeket is meg lehet jeleníteni a szerkezetben. Az óra nem csak modern, hanem energiatakarékos is lett, ugyanis a LED diódáknak köszönhetően ötöd annyit fogyaszt, mint korábban. Továbbá a szerkezet nem csak a pontos időt jeleníti meg, hanem a dátumot, a hőmérsékletet és azt is, hogy éppen milyen névnap van.

A következő híreink is érdekelhetik:
Elindult a Tesco Mobile

Elindult a Tesco Mobile

2012. március 1. 17:59.
Nem áll meg a HÉV a Margit hídnál

Nem áll meg a HÉV a Margit hídnál

2011. július 1. 14:07.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2430 w=320 h=80 float=left]A szakmai szervezetek elfogadhatatlannak tartják a 2012. évi büdzsét, ugyanis számukra reálértéken csökkenő finanszírozást jelentene. Az ...