2012. április 17. 17:48.

Orbán Viktor átalakítja a kormányt: két miniszter távozik a kabinetből, két államtitkár miniszterré lép elő, a frakcióvezető pedig államtitkári posztra vált – értesült az Origo.

Április végétől Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár veszi át Fellegi Tamás IMF-ügyi miniszter helyét, ami egy nagy átalakítást indít el a kormányban. Persze a váltást nagyban befolyásolja, hogy addigra megkezdődnek-e a hivatalos tárgyalások az IMF-fel és az EU-val.

Varga Mihály helyére Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője kerülhet. Szijjártó Péter kilép eddigi szerepköréből és nem miniszterelnöki szóvivő, hanem nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár lesz. Továbbá államtitkári rangot kap Győri Tibor is, aki eddig a Miniszterelnökségen tanácsadóként dolgozott.

Rogán Antal és Lázár János

A leendő és a jelenlegi frakcióvezető

A megüresedő frakcióvezetői posztra Rogán Antal 5. kerületi polgármester kerülhet és szinte biztosra vehető, hogy Réthelyi Miklós csúcsminisztert Balog Zoltán váltja majd.

A korábbi találgatásokkal ellentétben biztosan a helyén marad Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

A következő híreink is érdekelhetik:
Varga Mihály

Varga: Nem biztos, hogy kell IMF

2012. október 4. 12:13.
Varga Mihály

Varga Mihály: őszre lehet IMF-hitel

2012. május 16. 10:53.
varga viktor

Varga Viktor részegen randalírozott

2012. április 19. 17:56.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Áder János

A várakozásoknak megfelelően Áder Jánost javasolta köztársasági elnöknek Orbán Viktor. Úgy tudni, majd május 2-án választja meg az új államfőt ...