2012. október 17. 16:21.

Ki lesz a 10 éves Virág gyámja, ha szülei, Gáspár Győző és Bea asszony rács mögé kerülnek a 22,2 millió forintos adócsalás miatt?

Az október 15-ei tárgyaláson az ügyész letöltendő börtönbüntetést kért a sztárpárra. A vád szerint Győzike és felesége több mint 22 millió forintot nem fizetett be az államnak, amiért akár 12 év börtön is kiszabható.

Felmerül a kérdés, hogy ha a celebpár hűvösre kerül, akkor mi történik lányaikkal: Virággal és Evelinnel? Evelin 18 éves, tehát már nagykorú, úgy tudni, ő most Miamiban jár főiskolára. Ám Virág még csak 10 éves, így neki mindenképpen gyámra lenne szüksége.

Gáspár-család

Evelin már nagykorú, ő vigyázhatna Virágra

Mint ismeretes, a gyámhivatalnak jogában áll elvenni a gyereket az olyan szülőktől, akiket letartóztatnak, na persze csak akkor, ha nincs olyan rokon, aki alkalmas a gyerek nevelésére. Ilyenkor általában a legközelebbi hozzátartozók jöhetnek szóba, mint például a nagyszülők, a nagynéni, vagy akár a testvér. Mivel Evelin már nagykorú, így akár ő is lehetne húga gyámja, de csak akkor, ha a gyámhatóság szerint elég érett a feladathoz.

Ha nincs alkalmas rokon, akkor a gyerek 30 napra átmeneti gondozásba kerül, ez idő alatt a gyámhivatal kivizsgálja a körülményeket, és ha kell, nevelőszülőkre bízza a kiskorút.

A következő híreink is érdekelhetik:
Gáspár Evelin

Floridában nyaralt Gáspár Evelin

2012. augusztus 16. 18:55.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Stohl András

Dagad a botrány Stohl András új könyve körül. A színész-műsorvezető a műben nem csak a börtönélet titkait mondja el, hanem ...