2012. október 24. 15:16.

A biztosítók 2012. október 30-án teszik közzé kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáikat, melyek alapján az autósok eldönthetik, hogy maradnak jelenlegi biztosítójuknál vagy váltanak – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A MABISZ emlékeztet arra is, hogy az Országgyűlés október 8-án elfogadta a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási törvény módosításáról szóló javaslatot, melynek legfontosabb változása, hogy a biztosítók 2013. január 1-jétől szabadon, évente többször is módosíthatják kgfb-díjtarifáikat. A változást azonban legalább 60 nappal a hatályba lépés előtt ki kell hirdetniük.

Az ügyfelek a biztosítást továbbra is évente egy alkalommal, az adott biztosítási szerződés évfordulóján tudják felmondani. A díj nem változik az adott biztosítási időszakban.

autók

A biztosítók október 30-án hirdetik ki jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási tarifáikat

Október 30-án két országos napilapban, a Napi Gazdaságban és a Magyar Hírlapban jelennek meg a január 1-jétől érvényes díjtarifák. 2013-tól a biztosítóknak nem kell meghirdetniük a nyomtatott sajtóban az új díjaikat, elég lesz elektronikusan – saját honlapjukon, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF), valamint a Magyar Biztosítók Szövetségének honlapján – közzétenni azokat.

2010 előtt mindenkinek egységesen, január 1-jével volt lehetősége felbontani szerződését és átpártolni egy másik biztosítóhoz, ám az azóta vásárolt autók esetében az évforduló a szerződés megkötésének időpontja, vagyis gyakorlatilag az autó megvásárlásának napja. Most körülbelül 600.000 autós kgfb-szerződése nem esik egybe az év végével.

A következő híreink is érdekelhetik:
békemenet

Október 23-án ismét lesz békemenet

2012. október 10. 11:54.
A K&H az idei kgfb kampány nyertese

A K&H az idei kgfb kampány nyertese

2010. november 15. 11:49.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
autó

A Lázár Jánost szállító autó eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy másik járművel október 24-én az M5-ös autópályán. Az államtitkár ...