2011. július 27. 15:57.

hulladekudvar Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb hulladékudvara épül Nagytétényben, ahol a lakosok nem csak a szelektíven gyűjtött szemetet és a veszélyes hulladékot adhatják le, hanem zöldhulladékot, lomot, építési törmeléket és gumiabroncsot is. A környezetvédelmi létesítmény környékén nem lesz kellemetlen szag, ugyanis a beszállított hulladékot néhány nap után elviszik. A főváros 16. hulladékudvarát várhatóan még 2011-ben átadják.

Az 5000 négyzetméteres létesítmény tízszer nagyobb, mint egy átlagos hulladékudvar, ehhez mérten rengeteg szemetet tud befogadni. A tervek szerint díjmentesen lehet leadni a szelektív hulladék, a speciális és a veszélyes hulladék bizonyos fajtáit. A Nagytétényi út 341–343. szám alatt épülő környezetvédelmi létesítményben díj ellenében lomot, valamint önkéntes regisztráció alapján az építési törmeléket és a gumiabroncsot is beveszik majd. Az építési törmeléket és a zöld hulladékot csak a kifejezetten ennek a tárolására szolgáló zsákban lehet leadni.

A hulladékudvarban szakképzett emberek dolgoznak majd. A létesítményt kizárólag tárolási célra hozzák létre, vagyis a hulladékokat néhány napon belül továbbszállítják újrahasznosításra vagy ártalmatlanításra, nem marad hosszabb ideig az udvarban, így nem lesznek kellemetlen szagok a környéken.

Ha elkészül a hulladékudvar, akkor különböző rendezvényeknek, mint például hulladékkezeléssel kapcsolatos felvilágosító és ismeretterjesztő programoknak is otthont adhat.

A következő híreink is érdekelhetik:
Veszélyes hulladékgyűjtés Zuglóban

Veszélyes hulladékgyűjtés Zuglóban

2010. december 2. 11:06.
Melyek a veszélyes hulladékok?

Melyek a veszélyes hulladékok?

2010. július 30. 19:21.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1972 w=320 h=80 float=left]Korszerűsítik a győri buszközlekedést 507 millió forintos uniós támogatásból. November 1-jétől tesztelhetik a helyi tömegközlekedéssel közlekedők ...