2011. november 29. 16:48.

santos-es-chavez210x140 A venezuelai hatóságoknak sikerült elfogniuk a világ egyik legveszélyesebb bűnözőjeként számon tartott drogbárót, a csak Valenciano néven emlegetett Maximiliano Bonilla Orozcót. A drogbáró elfogásáért korábban 1 milliárd forintnak megfelelő pénzt ajánlottak fel a hatóságok.

A baloldali venezuelai elnök és a jobboldali kolumbiai államfő közösen tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy vasárnap végre rács mögé került az egyik legveszélyesebb bűnöző, Valenciano. A drogbárót a venezuelai Valencia városában fogták el. A vádak szerint a 39 éves férfi több tonna kokaint csempészett az Egyesült Államokba, a mexikói Zetas drogkartellel együttműködve.

5 millió dollárt, azaz több mint 1 milliárd forintot ajánlott fel Washington annak, aki a drogbáró elfogását segítő információkkal rendelkezik. A kolumbiai hatóságok szerint Valenciano körülbelül 1.500 fős bandája ellenőrzi a Kolumbiából Közép-Amerikába haladó főbb drogcsempész útvonalakat. A Medellin városában működő banda egykor a legendás Pablo Escobar drogbáró fegyveres alakulata volt.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2795 w=320 h=80 float=left]A Bankszövetség és a kormány között elmérgesedett a hangulat, így nem kizárt, hogy a bankok elállnak ...