2012. március 26. 9:19.

Rakonczay Gábor hétfő hajnalban kikötött Antiguán, ezzel teljesítette kísérletét és a világon elsőként egyedül, segítség nélkül átszelte kenuval az Atlanti-óceánt.

Rakonczay Gábor december 21-én kezdte meg az útját egy speciális kenuval, melyet Fa Nándor tervezett és épített neki. Terve az volt, hogy 80 napon belül Portugáliából a Kanári-szigeteken keresztül eléri a Karib-szigeteki Antiguát. Felesége, Rakonczay Viktória április elejére várta a célbaérkezését, de február 6-án megszakadt a műholdas kapcsolat Gáborral. A fiatalember viharba került, telefolyt vízzel a kenuja és felborult. A sportember útvonalán haladt két brit kenus is, majd Szeremley Huba irányításával egy magyar vitorláshajó is a keresésére indult, de egyikük sem akadt a nyomára.

“Magyar idő szerint éjfélkor hívott fel Gábor, miután kikötött.”- mondta Rakonczay Viktória, aki mindvégig tudta, hogy férje életben van és teljesíti a célját. Ígéretéhez híven nem is küldött mentőegységet a férfi után.

Rakonczay Gábor

Rakonczay Gábor március 26-án kikötött Antiguán

A sportember kísérőhajó, motor és vitorla nélkül egy szál kenuval szelte át az Atlanti-óceánt. Célját csaknem 20 nappal a tervezett idő előtt elérte, ugyanis a 61. napon kikötött Antiguán. Ivóvizet egy speciális kézi víztisztítóval állított elő, melyet naponta 30-40 percig kellett működtetnie. Napi 14-16 órát evezett.

A következő híreink is érdekelhetik:
Rakonczay Gábor és Vitória

Rakonczay Gábor megcsalta feleségét?

2012. május 25. 19:04.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Whitney Houston

Whitney Houston halálát vízbefúlás okozta, ami kokain és artéria-elmeszesedéses szívbetegség együttes hatásaként következett be – adta hírül a Los Angeles-i ...