2012. november 9. 10:12.

Kisebb vagyont tulajdonított el két hacker egy cégtől, a pénzt pedig Orbán Viktor nevére kibérelt széfben rejtették el.

Kikerekedett a szemük a Csongrád megyei gazdaságvédelmis rendőröknek, mikor kiderült: „Orbán Viktor” áll egy több millió forintos lopás mögött.

A két elkövető még október elején törte fel a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. számítógépes rendszerét és onnan 13 millió forintot lopott el. A hackerek az eltulajdonított pénzt egy bankszámlára utalták, majd kivették onnan és a zsákmányt Budapesten a Révay utcában a Trezory cégnél Orbán Viktor nevére bérelt széfben rejtették el.

széf

A miniszterelnök nevével bérelt széfből 6,2 millió került elő

A rendőrségnek nem volt egyszerű kiderítenie, hogy ki bérelte ki az 1359-es számú széfet, ugyanis a cég diszkréten kezeli ügyfelei adatait és csak a legindokoltabb esetben árulja el azokat. A rendkívül bonyolult, feltörhetetlen biztonsági rendszerű széfet 4 óra alatt nyitották ki a hatóságok, ami 6.200.000 forintot és azt a laptopot tartalmazta, amivel az elkövetők meghackelték a Csongrád megyei nonprofit szervezet számítógépes rendszerét.

A széfet bérlő tolvaj csak első körben volt annyira okos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nevét használja, az értesítési rovathoz – amit kötelező megadni egy széf bérlésénél – már a saját nevére szóló e-mail címet adta meg.

A rendőrség letartóztatta F. Józsefet, aki visszaeső profi hacker, nála még 3.000.000 forintot találtak, a többi pénzt elköltötte bűntársával, L. Zsolttal.

A következő híreink is érdekelhetik:
Orbán Viktor

Évi 315 milliót költ Orbán partikra

2012. szeptember 11. 11:03.
Orbán

Orbán Viktor nem lehet pókhasú

2012. szeptember 3. 11:39.
Orbán Viktor

Orbán Viktor vakáción

2012. július 30. 11:30.
Orbán Viktor

Felcsúton nyaral Orbán Viktor

2012. július 23. 11:47.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
hús

Nem csak Svédországban és Szlovákiában, hanem egy magyar nagykereskedőnél is találtak marhává hamisított sertéshúst – írja a Magyar Nemzet. A ...