2012. december 22. 0:12.

A The Voice első élő adásában Dózsa Erik, Schweitzer Dóra, Mohamed Fatima és Gyöngyösi Tamás esett ki.

10 hete indult a The Voice, ahol csak a hang számít. A mesterek háttal ülve hallgatták az énekeseket. Akik a válogatón jól teljesítettek, azoknak a párbajon is bizonyítaniuk kellett. Hosszú küzdelem után kialakult a Top24-es mezőny, ahova a jók közül is csak a legjobbak jutottak be. Most kezdetét vette az élő show, ahol már nem csak az ítészek, hanem a nézők kegyeiért is versengtek az énekesek.

December 21-én csapatonként három, összesen 12 versenyző mutatkozott be a 24-ből. A szabályok értelmében a nézők minden énekesre szavazhattak, de csapatonként csupán azt az egy tehetséget juttathatták tovább, akire a legtöbb voks érkezett. A másik két versenyző sorsáról a saját mestere döntött: az egyik énekes bekerült a következő fordulóba, a másiknak viszont véget ért a The Voice.

Az első élő adást Caramel csapata kezdte. A vietnámi származású Nguyen Anh Quan egzotikus mivoltával és Asaf Avidan dalával lenyűgözte a zsűrit, bár Mező Misi egy-két hamiskás hangot is hallott a produkcióban. Berkes Olivér édesanyjával kezdte a tehetségkutatót, ám csak a fiú került a legjobb 24 közé. Olivér Michael Bublé: Home című dalát nem csak magáért, hanem a nézők soraiban ülő édesanyjáért is énekelte. A mesterek csalódtak Mohamed Fatimába, aki Mariah Carey dalát nem tudta tökéletesen elénekelni hangszálödémája miatt.

kiesők

The Voice - első élő adás kiesői: Mohamed Fatima, Gyöngyösi Tamás, Dózsa Erik és Schweitzer Dóra (Fotó: voice.hu)

Malek Andi csapatából Schwartz Dávid futott neki elsőként az élő show-nak. Az énekes bravúrosan bánt a hangjával, csupán azt kell megtanulnia, hogy a kevesebb néha több. Az Argentínában nevelkedett Nádor Dávid spanyolul énekelt, a háttérben pedig édesanyja hegedült. Andi harmadik versenyzője Schweitzer Dóra volt. A lány bár cowboy-nak öltözött, a lasszó mégis hiányzott a kezéből, amivel magához vonzza a mesterek szívét és fülét.

Somló Tamás csapatából elsőként Czerovszky Heni mutatkozott be Katona Klári Legyen ünnep című számával. A tapasztalt előadóművész produkciója megosztotta a mestereket: Misinek nem nyerte el a tetszését, míg Malek Andi teljesen elolvadt tőle. Dózsa Erik Mester Tamás dalával próbált berobbanni, de nem sikerült neki, ugyanis a zsűri gyengének és erőtlennek titulálta a hangját. Szécsi Saci frissen műtött lábbal, izguló hanggal is fantasztikusan énekelte a Beatles Michelle című dalát.

Mező Misi versenyzői maradtak utoljára. Saci ikertestvére, Szécsi Böbe elvarázsolta a közönséget és könnyeket csalt mestere szemébe. Gyöngyösi Tamás az Igazából szerelem című film betétdalával bebizonyította, hogy helye van az élő adásban. Az egykori tinisztár, Veres Mónika hatalmas sikert aratott: örömódája után állva tapsolt a nézőközönség.

Miután mind a 12 versenyző színpadra lépett, egy extraprodukció következett: Király Linda és Charlie Cserháti Zsuzsa szellemét idézte meg a Különös szilveszter című dallal.

Végül az est legdrámaibb pillanata következett: az eredményhirdetés.
Somló Tamás csapatából a legtöbb nézői szavazatot Szécsi Saci kapa, így ő csont nélkül továbbjutott. Somló Tamásnak Czerovszky Heni és Dózsa Erik közül kellett eldöntenie, hogy ki marad és ki esik ki. A mester Heninek szavazott bizalmat és Eriktől búcsúzott.

Malek Andi csapatából a közönség legjobban Nádor Dávidot szerette meg, így vele még találkozhatnak a nézők. Andi Nádor Dávid mellé Schwartz Dávidot választotta, Schweitzer Dórát pedig haza küldte.

Caramel versenyzői közül Berkes Olivér a nézői voksoknak köszönhetően, míg Nguyen Anh Quan a mester jóvoltából jutott a következő fordulóba, Mohamed Fatima távozott a tehetségkutatóból.

Mező Misi énekesei közül Szécsi Böbe kapta a legtöbb nézői szavazatot, így ő gond nélkül továbbjutott. Misi döntése értemben Veres Mónika folytathatta a show-t, míg Gyöngyösi Tamásnak véget ért a The Voice.

December 28-án, a második élő show-ban a Top24-es mezőny másik fele mutatkozik be, mikor ismét 4 versenyzőnek kell búcsúznia.

A következő híreink is érdekelhetik:
voice

The Voice 4. élő adás

2013. január 11. 23:40.
kiesők

The Voice 3. élő adás

2013. január 4. 23:57.
voice

The Voice 2. élő adás

2012. december 29. 0:16.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
voice

A párbajoknak vége: összeállt a The Voice 24-es mezőnye. A tehetségkutatóban új korszak kezdődik: az élő show.A The Voice legjobb ...