2011. augusztus 8. - Archívum

Túlértékeljük a memóriát

2011. augusztus 8. 20:00.

memoria Az emlékezőtehetségünk nem olyan tökéletes, mint amilyennek hisszük, ez már tudományos tény, mégis egy amerikai kutatás bebizonyította, hogy sokan abban a hitben vannak, hogy agyunk kameraként működik, vagyis az emlékeket pontosan rögzíti, és a képeket bármikor előhívhatjuk a memóriánkból.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

200 kutya keresi gazdáját az örökbefogadó napon

2011. augusztus 8. 18:29.

orokbefogado-nap A Vigyél Haza Alapítvány örökbefogadó napot tart augusztus 13-án, szombaton az Ebrendészet Illatos úti telepén, ahol több mint 200 kutya és 20 cica várja új gazdiját. Csak Budapestről évente több mint 3.000 kutya kerül be a telepre, amiknek többségét saját gazdája adja le. Az Illatos úti telepen 94 kutya ellátására van kapacitás, így mindenképpen számítanak az állatbarátok segítségére. A Vigyél Haza Alapítvány várja olyan kutyakozmetikusok segítségét, akik rendbe szednék a gazdátlan állatok külsejét, növelve annak esélyét, hogy egy szerető családhoz kerüljenek az ebek.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 9. kerület, Életmód | 0 Hozzászólás »

Zámbó Jimmyt szentté avatják?

2011. augusztus 8. 17:28.

zambo-jimmy Zámbó Jimmy rajongói az énekes szentté avatását kérik a Vatikántól, ugyanis többen azt állítják, hogy Jimmy dalainak hallgatásától gyógyultak ki súlyos betegségükből és a Királytól merítettek erőt a nehéz napokon. Mindemellett az énekes nővére, Marietta azt mondja, Jimmy távozása sokakban akkora űrt hagyott, hogy eldobták életüket azért, hogy imádottjukkal lehessenek.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Bulvár hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Védjük a szemünket az erős napsugárzás ellen

2011. augusztus 8. 15:58.

napszemuveg A nyár sokunknak csak akkor az igazi, ha legalább néhány napot vagy hetet vízparton töltünk. A gondtalan nyaralás azonban hamar rémálommá válhat, ha nem vigyázunk az egészségünkre. A napsugarak bőrünkre káros hatását ki tudjuk védeni a magas faktorszámú naptejekkel, de nem árt odafigyelni a szemünk egészségére is, mivel a nap nem csak a bőrünknek ártalmas, hanem a látásunkat is veszélyeztetheti.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Káoszt okozhat a német repülésirányítók sztrájkja

2011. augusztus 8. 14:56.

nemet-repulo Ha a németországi repülésirányítók valóban sztrájkolnak kedden, akkor nagy fennakadásra kell számítani, ugyanis nem csak az adott országból induló gépeket érintené a káosz, hanem a Németország felett átrepülőket is. Információk szerint 11 Budapestről Németországba induló közvetlen és több átrepülő járatnak is problémát okozna a sztrájk.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :