2011. november 29. - Archívum

Az MNB 6,5%-ra emelte a jegybanki alapkamatot

2011. november 29. 20:44.

szazalek A várakozásoknak megfelelően – 10 hónap után először – az MNB megemelte a jegybanki alapkamatot. A Monetáris Tanács 2011. november 30-i hatállyal, 50 bázisponttal emelte meg az alapkamatot, így 6%-ról 6,5%-ra ugrott. Szakemberek szerint félő, hogy az intézkedés hatására sem erősödök meg kellőképpen a forint.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Ismét tüntetések lesznek a hétvégén

2011. november 29. 19:25.

tuntetes_0 Ismét tüntetések lesznek a hétvégén. Pénteken, azaz december 2-án útlezárások lassítják a forgalmat több nagyvárosban, köztük Budapesten is. Szombaton, vagyis december 3-án délben az Akadémiához gyűlnek a szakszervezetek, míg a civilek 14 órakor a Képviselői Irodaházhoz vonulnak, hogy tüntessenek a kormány politikája ellen.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Vezér Cikkek | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Kimi Raikkönen visszatér a Forma-1-be

2011. november 29. 17:49.

kimi-raikkonen Kimi Raikkönen, a Forma-1 2007-es világbajnoka visszatér a száguldó cirkuszba. 2012-től két éves szerződést kötött a Lotus néven induló Renault istállóval. Az utóbbi hónapokban több hír is napvilágot látott a finn pilóta esetleges visszatéréséről, most végre hivatalosan is kiderült: tényleg versenyezni fog, ám nem a Williamsnél.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Külföldi hírek, Sport hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Elfogták a világ egyik legveszélyesebb bűnözőjét, Valencianot

2011. november 29. 16:48.

santos-es-chavez210x140 A venezuelai hatóságoknak sikerült elfogniuk a világ egyik legveszélyesebb bűnözőjeként számon tartott drogbárót, a csak Valenciano néven emlegetett Maximiliano Bonilla Orozcót. A drogbáró elfogásáért korábban 1 milliárd forintnak megfelelő pénzt ajánlottak fel a hatóságok.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

A Bankszövetség visszaléphet a devizahitelesek megsegítésétől

2011. november 29. 15:02.

matolcsy_gyorgy A Bankszövetség és a kormány között elmérgesedett a hangulat, így nem kizárt, hogy a bankok elállnak a korábban benyújtott, devizahiteleseket érintő javaslatcsomagtól – írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a Bankszövetség főként azt sérelmezi, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megszegte korábban tett ígéretét.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :