2011. február 11. 9:00.

oltas_2 A következő három évre biztosítottak a kötelező védőoltások – jelentette ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Az elmúlt napokban írta alá azokat a szerződéseket az Országos Tisztiorvosi Hivatal, amik biztosítják a legfontosabb védőoltásokat. A pályázatot elnyert gyógyszergyárakkal létrejött szerződés garantálja a zökkenőmentes utánpótlást három évig.

Az egyik megállapodás kezeskedik a 2, 4 és 15 hónapos korban beadandó, pneumococcus ellen szolgáló védőanyagokról. A másik két szerződés a kanyaró, a rubeola és a mumpsz, valamint a gyermekbénulás ellen biztosítja a védelmet. 2013-ig minden életkorhoz kötött védőoltás Magyarország rendelkezésére áll, csupán eggyel kapcsolatban nem sikerült előrelépéseket tenni.
Egyetlen oltóanyagra kell új lehetőséget keresni, a 11 évesek hepatitis B elleni vakcinájára, ugyanis az egyetlen ajánlattevő túl magas összeget kért az oltóanyagokért.

A következő híreink is érdekelhetik:
Nem kelendő a H1N1 elleni ingyenvakcina

Nem kelendő a H1N1 elleni ingyenvakcina

2010. november 11. 7:04.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=754 w=320 h=80 float=left]A Fideszes képviselő, Kovács Péter egy módosítást szorgalmaz a házszabályban, miszerint a parlamenti ülések Himnusszal kezdődjenek. ...