2013. január 4. 15:38.

Az Alkotmánybíróság határozata miatt a Fidesz úgy döntött, 2014-ben biztosan nem lesz választási regisztráció.

Miután az Alkotmánybíróság Alaptörvény-ellenesnek ítélte a választási eljárásról szóló törvény több rendelkezését Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője 2013. január 4-én bejelentette: a következő választáskor biztosan nem lesz választási regisztráció a Magyarországon élő polgároknak. Ám a magyar állandó lakóhellyel nem rendelkezőknek és a határon túl élő magyar állampolgároknak kell majd regisztrálniuk.

A kormány egy éven át próbálta megmagyarázni, hogy miért kell a regisztráció, de nem igazán sikerült megértetniük az emberekkel érveiket.

Rogán Antal

Rogán: Nem lesz regisztráció 2014-ben

Rogán a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nem írják bele az Alaptörvénybe a regisztráció kötelezettségét, ám arra nem válaszolt egyértelműen, hogy 2014 után bevezetnének-e hasonló eljárást. “Természetesen az Ab döntése után is van lehetőség arra, hogy módosítsuk az alkotmányt, és az alaptörvény szövegében biztosítsuk a regisztráció alkotmányos védelmét. A kétharmados parlamenti többségnek ehhez megvan a választóktól kapott felhatalmazása, azt mondhatnám, megvan a politikai ereje. Az erő azonban nem minden. Az ész szava és a politikai felelősségérzet ma mást kíván tőlünk” – mondta Rogán Antal.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
cba

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 30.000.000 forint bírságot rótt ki a CBA Kereskedelmi Kft.-re.A versenyhivatal azért kezdett vizsgálódni a CBA-nál, mert ...