2012. szeptember 10. 15:58.

Jövő szeptember 1-jén indul az önkéntes feliratkozás a 2014-es választásra – közölte Lázár János, a miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Lázár szeptember 10-én ismertette a választási eljárás tervezett változásait. Az államtitkár elmondása szerint 2013 augusztusában minden, a népesség-nyilvántartásban szereplő magyar állampolgár kap egy felhívást arra vonatkozóan, hogy kíván-e szavazni a választáson.

Ha igen, akkor közölnie kell, hogy miként – személyesen vagy levélben – és hol – határon belül vagy azon kívül – akar voksolni. Miután az állampolgárok az információkat tartalmazó dokumentumot visszaküldik, 2013. szeptember 1-jén elkezdődik az önkéntes regisztráció, mely a választást megelőző második hétig – 2014 márciusának második feléig – tart majd.

szavazás

2013 szeptemberétől lehet feliratkozni a 2014-es választásokra

Lázár tájékoztatása szerint az “első vonalhúzás” november-december körül lesz, amikor visszajelzést kapnak az állampolgárok arról, hogy felírták őket a listára, azaz szavazhatnak, akik pedig még nem regisztráltak, azoknak felhívják a fegyelmét minderre még egyszer.

A Fidesz szerint a regisztráció növelni fogja a szavazási részvételt.

A választási eljárás tervezett változásai között szerepel továbbá, hogy nem lesz kampánycsend, átalakul a kampányfinanszírozás rendszere, és a kampányeszközök is korlátozottabbak lehetnek a jelenleginél.

A következő híreink is érdekelhetik:
Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány 132 ezerért éhségsztrájkol

2012. szeptember 11. 9:16.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Biszku Béla

Elfogták a rendőrök Biszku Béla, volt belügyminisztert, mert több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított háborús bűntettel gyanúsítják. Szeptember 10-én őrizetbe vették ...