2010. szeptember 3. 13:11.

bor 2010 sem múlhat el Borfesztivál nélkül. Szeptember 4-én és 5-én a bor szerelmesei kiélhetik vágyaikat, mert tucatnyi pincével és még annál is több programmal vár mindenkit a fesztivál. A rendezvényen minden korosztályra gondolnak, a kicsik és az idősebbek is válogathatnak a színes műsorok között.

Hagyományos értelemben vett belépőt senkinek nem kell fizetni, a részprogramok, koncertek ingyenesek, viszont úgynevezett kóstolópoharat érdemes vennie annak, aki nem szeretne szomjas maradni. A pohár ára 500 Ft lesz, amit utána szuvenírként haza is lehet vinni. A programsorozatnak a 22. kerület ad otthont, ami azért is szerencsés, mivel múltja a borkultúra múltjával szorosan összefonódik. A számos műemlék, utcanevek a szőlőművelésre emlékeztetnek, a pincékben pedig a leghíresebb borvidékek borai találhatók meg.

A föld alatt lévő, 40 km hosszú, összefüggő pincesor egyedülálló Európában. Savoyai térről ingyenes kisvonat szállítja a borpincékhez a látogatókat, ahol hangulatos borkóstoláson vehetnek részt. Ezen kívül az ínyenc falatok sem maradnak el, és szakmai titkokba avathatják be a boros gazdák vendégeiket.

Akik esetleg nem a bor öröméért látogatnak el a fesztiválra, azok sem fognak unatkozni, mert különböző kiállításokat lehet majd megtekinteni és koncertekben sem lesz hiány. Fellép többek között a Kerekes Band, a Besh O Drom, a Heaven Street Seven, Keresztes Ildikó és Tabáni István.

Aki szeret főzni, sőt még tud is, és egy kis versenytől sem riad vissza, annak a Borfesztivál főzőversenyén a helye. Baráti társaságok és szervezetek nevezhetnek a versenyre, ahol az étel íze mellett azt is értékeli a zsűri, hogy mennyire harmonizál valamelyik magyar borfajtával illetve mennyire kreatívan van tálalva. Programban, hangulatban nem lesz hiány, hétvégén irány a Borfesztivál!

A következő híreink is érdekelhetik:
Budavári Borfesztivál

21. Budavári Borfesztivál – 2012.

2012. szeptember 7. 15:35.
SzeptEmber Feszt 2010 a Népligetben

SzeptEmber Feszt 2010 a Népligetben

2010. augusztus 31. 14:27.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=321 w=100 h=80 float=left]Szeptember 2-án ünnepélyes megnyitó, sajtótájékoztató és díjátadás keretein belül elindult a 11. plakátkiállítás az Ötvenhatosok terén. ...