2012. május 31. 9:47.

Egy hajszálon múlt az élete annak a nyugdíjasnak, akinek a fejére zuhant egy magyar vizsla. A kutyát valószínűleg a gazdája dobta ki egy panelház ötödik emeletéről.

Pál Ferenc szokásos reggeli sétáját tette kedden a debreceni Gyergyó utcában, mikor egy nagy reccsenés közepette a nyakába zuhant egy 28 kilós kutya. A férfi elájult és elmondása szerint még azt az alagutat is látta, ami a fénybe vezet. Élete nem sokon múlt, ugyanis a vizsla csaknem 61 km/h sebességgel csapódott neki. „Csak arra emlékszem, hogy amikor magamhoz tértem, szegény Maya csak nyalogatta a karomat. Akkor mesélték el, mi is volt valójában az a csattanás. Alig akartam elhinni, hogy ez a szerencsétlen kutya zuhant rám” – mondta a 65 éves férfi.

Az eb megúszta apróbb sérülésekkel a 20 méteres zuhanást, ugyanis egy bodzafa lelassította. Igaz, a történtek után minden kis zajra összerezzen. Csodával határos módon Pál Ferenc is csak zúzódásokat szenvedett, bár kicsit komolyabbakat: a bokája sérült meg, csuklóján egy nagy duzzanat van és a karját nehezen tudja mozdítani.

magyar vizsla

A debreceni nyugdíjas soha nem felejti el, hogy egy magyar vizsla landolt a vállán

A kutyus tulajdonosát, Adélt a pszichiátrián kezelik, így nem tud választ adni arra, hogy miért zuhant ki Maya az ötödikről. Valószínűleg ő dobta ki a négylábút, miután tombolni kezdett. Adél édesanyja nem tudja mi történhetett 30 éves lányával, ugyanis Maya volt a mindene. Azon a keddi reggelen is a szobájában volt az ebbel, majd hirtelen kiabálni és sírni kezdett. Az édesanya ígéri, miután lánya meggyógyul, ki fogja kérdezni a történtekről.

Kelemen Éva, rendőrségi szóvivő elmondta, hogy egyelőre nincsenek szemtanúk, ezért a rendőrség csak a résztvevők elmondásából ismeri a történteket. Annyit tudnak, hogy a hatóságok kiérkezése előtt az apa bevitte lányát a pszichiátriára (akit jelenleg is ott kezelnek), a vizsláról pedig Adél barátja gondoskodik. A rendőrség garázdaság miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Pál Ferenc reméli, hogy a kutya mostantól jó kezekben lesz és kiheveri a sokkot. Emellett  sérelmezi, hogy az eset után Adél szülei nem keresték meg.

A következő híreink is érdekelhetik:
tojás

Jöhet a kilós tojás

2012. július 24. 9:54.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
magyar tej

Az import UHT tejeket és a külföldről érkező trappista sajtokat leveszik a polcokról a hipermarketek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. ...