Diós-mézes körtefagylalt és a mogyorella nyerte meg a XIV. Év Fagylaltja Verseny szabadon választható kategóriájának az aranyérmét. Idén a cukrászoknak kötelező jelleggel a gesztenyefagylaltot kellett elkészíteniük. A zsűriben helyet foglaló Rúzsa Magdinak, Csézynek és Friderikának a csákvári Csutora Cukrászda gesztenyefagyija ízlett a legjobban.
A zsűri döntése alapján a kézműves kategóriában a csákvári Csutora Cukrászda által készített gesztenyefagylalt lett a legfinomabb, a cégeknél pedig a Bisquit Kft. kapta a legjobbnak járó elismerést.
A szabadon választható kategória aranyérmese a budapesti Sík Cukrászda diós-mézes körtefagylaltja, az alapanyaggyártók és -forgalmazók közül a Mec3 által készített mogyorella fantázia nevű kreáció lett az első.
A különdíjat az ínyenc zsűri véleménye szerint a csákvári Csutora Cukrászda gesztenyefagylaltja kapta.
Az Év Fagylaltja versennyel egy időben kihirdették az Ország Tortája verseny első három helyezettjét is, aminek alapján a császárkörtetorta, a kecskeméti baracktorta és a kecskeméti baracköntettel készült kölestorta lett a legjobb. Júliusban egy szakmai zsűri dönti el, hogy melyik lesz az Ország Tortája.