2011. augusztus 1. 18:48.

west-balkan_0 A tragédiába fulladt West Balkán – rendezvény szervezőire letöltendő börtönbüntetés várhat, ugyanis az ügyészség fogházba küldené őket – derül ki a most elkészült vádiratból. A vádhatóság négy embert tart felelősnek a január 15-én történt tragédiáért, amikor három lány – a 17 éves K. Kinga, a 24 éves R. Rita és a 17 éves Cs. Emese – szörnyű körülmények között meghalt. A fiatal lányokat a pánikba esett tömeg taposta halálra.

A vádirat részletesen tagolja a tragikus este minden pillanatát. Az ügyészség véleménye szerint több körülmény vezetett a balesethez, többek között az, hogy a szervezők nem mérték fel, hogy 10 biztonsági őr nem elegendő 3.000 fő testi épségének megvédéséhez, illetve maga a hely nem alkalmas ekkora embertömeg befogadására.

Az ügyészség négy emberre kért letöltendő szabadságvesztést, mégpedig név szerint Sz. Győzőre, a West-Balkán Kft. ügyvezetőjére, K. Tamásra, az aznapi bulit szervező Noise Life Production Kft. vezetőjére, Cs. József rendezvényszervezőre és H. István vagyonőrre. Az ügyészség szerint ők négyen felelősek a tragédiáért.

A következő híreink is érdekelhetik:
Kezdődik a West Balkán-per

Kezdődik a West Balkán-per

2011. november 7. 15:00.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2003 w=320 h=80 float=left]A Szoptatás világnapja alkalmából a szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy mennyire fontos a baba ...