2011. augusztus 2. 11:29.

balaton Az idei nyár sem hozza a várt reményeket a vízparti szállodák tulajdonosai számára, ugyanis hol rossz idő van, hol még rosszabb. A főszezon sanyarú sorsát nem csak az esős-hűvös idő okozza, hanem közrejátszik a háztartások romló anyagi helyzete és az üdülési csekkről Széchenyi Pihenő Kártyára való átállás is.

Sokan lemondják a korábban lefoglalt szállásukat, de akadnak olyanok is, akik a tervezettnél korábban mennek haza a nyaralásról. A legrosszabbul a tóparti üdülőhelyek járnak az idei nyáron. A szállásadók helyzetét az is nehezíti, hogy sokan az utolsó pillanatban foglalnak szállást, mivel a last minute utakat és a nagyobb akciókat akarják kifogni.

A május és a június igen rosszul alakult a hazai turizmusban, mivel mindig hétvégére romlott el az idő. Ha szép őszi időjárási lesz, akkor valamelyest javulhat a vendéglátóhelyek forgalma.

A legnagyobb veszteség azokat a tóparti szállásokat érinti, amik nem rendelkeznek beltéri wellnessrészleggel. Idén eddig 18%-kal kevesebb nyaraló látogatott el balatoni üdülőhelyekre, mint 2010-ben.

Szakértők szerint ronthatja a turizmus fellendülését az üdülési csekk túl gyors kivezetése, illetve a Széchenyi Pihenő Kártya lassú elterjedése. A magyar háztartások anyagi helyzete is romlott az elmúlt időben, főként azoknak, akiknek hitele svájci frank alapú.

A következő híreink is érdekelhetik:
A budapesti szállodák nagyon olcsók

A budapesti szállodák nagyon olcsók

2011. március 25. 14:51.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2005 w=320 h=80 float=left]Hétfő délután életveszélyesen megkéseltek egy 26 éves férfit Budapesten, a 4. kerületben. A támadást heves szóváltás ...