Nemrég megjelent egy érdekes könyv „Így főznek a borászok” címmel, ami 80 borász 80 legkedvesebb ételét mutatja be, természetesen a hozzá illő borokkal. Ezen ötlet alapján egy olyan fesztivál kerül megrendezésre, ahol a legnépszerűbb borászok főznek az érdeklődőknek, és legzamatosabb boraikat kínálják a finom falatok mellé.
Magyarország minden neves borvidéke képviselteti magát, többek között Sopron, Villány, Eger, Szekszárd is, így garantáltan csak a legkitűnőbb nedűk kerülnek terítékre. Aki kilátogat a két napos rendezvényre, nem marad éhen, mert kizárólag olyan borászok lesznek jelen a programon, akik finomabbnál finomabb ételeket tudnak készíteni. Többek között olyan finomságok várják az ínyenceket, mint a dámszarvas-őzgerinc roston, Szent Jakab kagyló csőben sütve, egészben sült tiszai harcsa vagy a citrusos, gránátalmás sajttorta. Az ételek magukért beszélnek.
Október 29-én és 30-án az ételek-italok mellett érmekiállítás, órakiállítás, ékszerkiállítás és különböző zenei aláfestések emelik a hangulatot a Symbolban. A két nap alatt fellép Váczi Eszter Quartet egy hamisítatlan jazz koncerttel, az Óbudai Danubia Zenekar klasszikus muzsikával varázsolja el a hallgatóságot és nem hiányozhat az alkalomhoz leginkább illő zene, a Borászok kórusa sem. Aki kíváncsi, hogy milyen a ficakpörkölt vagy a nanuk szelet, és milyen borok illenek hozzájuk, valamint értékes ajándékokat szeretne nyerni, annak a Kóstolófesztiválon a helye.