Kategória: 15. kerület, Itthon |

Még több: :

2010. május 2. 23:03.

15-osszefogas-a-vandalok-ellen 2009-ben ünnepelték Újpalota alapításának 40. évfordulóját. Ezen esemény alkalmából, a 15. kerületi önkormányzat, civil szervezetek, és az újpalotai oktatási intézmények ünnepséget szerveztek. Az együtt Újpalotáért Egyesület egy megemlékezést tartott. Az ünnepség keretén belül emlékfát ültettek és a fa tövében egy emléktáblát állítottak fel.

A tábla hivatott hirdetni minden arra járót, a civil helyiek és a szervezetiek lokálpatriotizmusára, hazaszeretetére.

A tábla be is töltötte funkcióját, mígnem a helyi vandál banda áldozatává nem esett. „…sajnos Újpalotán az otthonukat szerető többség mellett, a helyi vandál „erőművészek” is munkálkodnak.” –írta a www.bpxv.hu . Az oldalon továbbá világosan megírja az önkormányzat véleményét, az ilyesfajta tettekről. Ahogyan ők nevezik –az „erőművészek”- nem becsülik, nem tisztelik sem az otthonukat, sem pedig a benne élő tisztességes embereket, akik kemény munkával és szorgosan összekuporgatott pénzükkel támogatták az emléktábla elkészítését.
A vandálok nem csak e tábla amortizációját segítették elő, hanem más emléktáblákat is összefirkáltak, összetörtek.

„Az Együtt Újpalotáért Egyesület azonban felállt és kijelentette: NEM GYŐZHETNEK A VANDÁLOK.” –olvashattuk a www.bpxv.hu . Ennek szellemében elhatározásra jutottak. Komoly anyagi ráfordítással, ismét elkészítették a táblát –a Banco Popolare Hungary Kft. és az önkormányzat jóvoltából. Mindent megtesznek azért, hogy ezentúl ne történjen hasonló incidens.

A következő híreink is érdekelhetik:
Melegek tüntetnek az új alkotmány ellen

Melegek tüntetnek az új alkotmány ellen

2011. április 14. 13:56.
Civilek pénze

Civilek pénze

2010. július 17. 7:15.
Tüzes előadás

Tüzes előadás

2010. július 11. 19:03.
Védelem a trükkös lopások ellen

Védelem a trükkös lopások ellen

2010. június 21. 6:47.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=31 w=100 h=240 float=left]Feljelentés-kiegészítését rendelte el a BRFK (Budapesti Rendőr Főkapitányság) a Hegyvidék Bevásárlóközpont 2008-as értékesítése, eladása miatt. 2008-ban ...