2010. november 26. 12:08.

bkv Elképzelhető, hogy még idén sztrájkba lépnek a közlekedési vállalat dolgozói, legalábbis ez a lehetőség is felmerült több szakszervezetnél – tudta meg az MTI. Felháborodásuk oka, hogy a BKV nem szándékozik dolgozóinak kifizetni azt a hozzávetőleg félmilliárd forintot, amelyet év közben éppen a bér jellegű kiadásokon spórolt meg a cég.

A BKV-nál eközben a kormányra mutogatnak, hiszen mind a mai napig nem érkezett meg a céghez a több mint 12 milliárdos állami támogatás. Ennek hiányában pedig januárra még nagyobb is lehet a baj, hiszen a közlekedési vállalat jelenleg csupán dolgozói éves maradványbérét nem tudja kifizetni, de állami támogatás hiányában januárban már a fizetésekre sem futja majd.
Ha pedig ez bekövetkezik, akkor már sztrájkot sem kell majd hirdetni, mert a dolgozók már maguktól sem fogják elvégezni a munkát – közölte az MTI-vel Gulyás Attila a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

Az MTI birtokába jutott anyag szerint a közlekedési vállalat már hivatalosan is tájékoztatta a szakszervezeteket arról, hogy a vállalat a kormány támogatása nélkül már semmilyen juttatás kifizetésére nem képes ebben az évben. A BKV-nál továbbra is bíznak abban, hogy november végéig megérkezik a kormány által ígért összeg, ennek folyósításáról jelenleg is egyeztetnek. Ugyanígy tárgyalásban állnak a szakszervezetekkel is a bérmaradvány elosztásáról, ezért a vállalatnál nem tartják indokoltnak a sztrájk lehetőségét.

A következő híreink is érdekelhetik:
A kormány fizet, nem lesz MÁV sztrájk

A kormány fizet, nem lesz MÁV sztrájk

2011. november 30. 12:24.
Sztrájk helyett útlezárások lesznek

Sztrájk helyett útlezárások lesznek

2011. június 28. 15:07.
Soron kívül kap milliárdokat a BKV

Soron kívül kap milliárdokat a BKV

2010. december 1. 10:14.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=564 w=100 h=240 float=left]A Stabilitás Pénztárszövetség után az MSZP is az Alkotmánybírósághoz fordul a kormány nyugdíjrendszert érintő törvényjavaslatai miatt. ...