2010. december 15. 21:07.

papcsak-ferenc Több feljelentést is tett Papcsák Ferenc XIV. kerületi polgármester, miután átvizsgálta a korábbi vezetés ügyeit. A cselekmények felvetik a hűtlen kezelés, a hanyag kezelés, csalás, sikkasztás bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúját – írja közleményében Zugló első embere.

Budapest XIV. kerületét az októberi önkormányzati választásokig szocialista – szabad demokrata többség vezette. Papcsák Ferenc most ezt a korábbi vezetést teszi felelőssé számos, a kerületet hátrányosan érintő jogügylet miatt. Papcsák szerint elődei egy nekik kedvező ingatlanértékesítési rendszert hoztak létre, mellyel el tudták kerülni az ingatlanok nyilvános versenyeztetését. Emellett közpénzen újítottak fel lakásokat, amiket azután kevesebbért értékesítettek, mint amennyibe a renoválás került.

A polgármester szerint az elmúlt 2-3 évben nem egyszer fordult elő önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítésénél, hogy az értékbecslés során megállapított árhoz képest 20-25 százalékkal kevesebbet kértek. Papcsák szerint csak a SPAR-ingatlanok eladása kapcsán közel 200 millió forintos kárt okoztak az önkormányzatnak.

Az ingatlan visszaélések mellett több százmillió folyt el indokolatlan informatikai beruházásokra. Ráadásul az is kétséges, hogy ezekben az esetekben történtek-e tényleges teljesítések – véli Papcsák Ferenc.

A zuglói polgármester több feljelentést is tett a BRFK-n, továbbá kezdeményezte az Állami Számvevőszék elnökénél, hogy az önkormányzat az említett területeken célvizsgálatot folytasson le. Ezen kívül az önkormányzat polgári peres eljárásokat is indít a kerületet ért károk vonatkozásában – áll Papcsák Ferenc közleményében.

A következő híreink is érdekelhetik:
Papcsák Ferenc

Luxus Mercedesre váltott Papcsák Ferenc

2013. február 19. 10:46.
Elbontják a zuglói hajléktalantelepet

Elbontják a zuglói hajléktalantelepet

2011. október 18. 14:29.
Vádat emeltek Hunvald György ellen

Vádat emeltek Hunvald György ellen

2010. november 10. 7:13.
Hegyvidéki Bevásárlóközpont

Hegyvidéki Bevásárlóközpont

2010. május 1. 12:58.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=660 w=100 h=240 float=left]Az MSZP tiltakozásra buzdítja az autósokat, mivel a kormány rossz és felelőtlen politikája folyamatosan gyengíti a ...