2013. február 19. 13:55.

Akciófilmbe illő gyémántrablás történt február 18-án a brüsszeli reptéren. 8 fegyveres 10 kiló gyémántot tulajdonított el – írja a BBC.

A brüsszeli reptér kerítését fegyveres rablók törték át február 18-án este, hogy egy repülőről drágakövet lopjanak. Egyes jelentések szerint 10 kiló gyémánt volt a repülőn, aminek értéke akár 50.000.000 euró is lehetett – írja a BBC.

A rablók nem használták fegyvereiket, néhány perc alatt kifosztották a repülőt és ott távoztak, ahol jöttek: a kerítésen tört lyukon. A rendőrség nyolc embert keres. Úgy tudni, hogy egy kiégett Mercedes Vito kisbuszt találtak a reptértől nem messze, feltehetően ezt használták az elkövetők.

gyémánt

8 rabló 10 kiló gyémántot fújt meg a brüsszeli reptérről

Az antwerpeni World Diamond Centre egyik szóvivője elmondta, hogy a nyers és csiszolt gyémánt Antwerpenből származott, s Zürichbe szállították volna. A rablásban érintett járat a Swiss Brüsszel – Zürich járata volt (LX789), amelyet a Helvetic Airways HB-JVE lajstromjelű Fokker 100-as repülőgépe teljesített.

Egyes hírek a világ egyik legnagyobb rablásának nevezik a brüsszeli gyémántrablást.

A következő híreink is érdekelhetik:
Bankrablót lőttek Kispesten

Bankrablót lőttek Kispesten

2010. november 27. 11:29.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
meteorit

Meteoritfelhő húzott el Oroszország felett. Az emberek először repülőgép-balesetnek hitték a teniszlabda méretű tűz- és füstcsóvákat.Meteorok csapódtak a Föld légkörébe ...