2013. február 27. 14:56.

Gáspár Laci után Radics Gigit is plagizálással gyanúsítják, ugyanis a Dalban előadott és a döntősök közé jutott produkciója nagyon hasonlít egy román énekesnő slágerére – írja a Blikk.

A bulvárlap figyelmét egy hobbizenész hívta fel arra, hogy Radics Gigi Úgy fáj című eurovíziós versenydalának refrénje kísértetiesen hasonlít Paula Seling román énekesnő, Timpul című 2003-ban íródott slágerére.

A Dalfesztivál magyar versenyét rendező MTVA szigorúan veszi a szabályokat, és ha valakit koppintáson ér, azt azonnal kizárja a versenyből, ezért a műsor készítői és a zsűri február 26-án összeült, hogy megvizsgálja a plágiumvádat. „Kedd délután összeült a zsűri, hogy felülvizsgálják Gigi dalát, de itt nem az előadókról, hanem a szerzőkről van szó. Nem Gigit, hanem a dalt vizsgáljuk” – mondta Lencsó Rita, az MTVA kommunikációs vezetője.

A plágiummal vádolt dal:

A Megasztárt megnyerő Gigi önhibáján kívül került ebbe a kellemetlen helyzetbe, ugyanis ő csak kapott egy dalt a Huba Kelemen – Jack D. Elliot – Jánosi szerzői hármastól, amit előadott az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyén.

Gigi menedzsere, Joós István szerint azonban nincs mitől félni, szó sincs csalásról. „Korábbra vártuk az ilyen irányú vádakat, hiszen ez szinte elkerülhetetlen mellékzaja a dalversenyeknek. A Magneoton Kiadó megvizsgálta a kérdéses dalrészletet, s bizton állíthatjuk, hogy a hangnem és a ritmika sem azonos a két dal esetén. Ami biztosan egyezik a két dalnál, hogy két csinos és tehetséges énekesnő énekli, és a többi csupán egy jó nagy adag rosszindulat. Ez a vád az első zongoraórán megbukna” – mondta határozottan Joós István.

Nemrég Gáspár Laci és a Plastikhead: A szeretet él című eurovíziós nótáját vádolták meg plágiummal.

A következő híreink is érdekelhetik:
Gigi

Mégsem plagizált Radics Gigi

2013. február 28. 16:57.
Gigi és Benji

Szakított Benji és Radics Gigi

2012. július 4. 9:24.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Liptai Claudia

Gesztesi Károly cseppet sem bánja, hogy volt felesége rajta köszörüli a nyelvét a Nagy Duett élő adásai alatt. Mint mondja, ...