2014. december 9. 13:47.

Nőként a szépséggel vívott harcunkban fáradhatatlanul vetjük bele magunkat a csodák ígéretével kecsegtető ismerőstől, szakembertől, irigyelt kollégánktól, vagy éppen utált gyerekkori riválisunktól kapott tanácsok kipróbálásába, a hőn áhított eredmény elérésétől vezérelten. Legyen az a tökéletes bőr vagy a címlapok kreálta darázsderekú, hosszúcombú alak álma.

Szépészeti Biblia A-Z-ig egy kapszulában?

Az internet kora óta a rendelkezésre álló források sora szinte kimeríthetlennek látszik. De sajnos a különböző módszerek útvesztőjében nehéz kiismerni magunkat, hogy mi mellett tegyük le a voksunkat. A kitűzött cél teljesítését az is nehezíti, hogy a reklámanyagok garantált rövid határidővel és minimális erőráfordítás szükségességével biztatnak a változás felé vezető utunk megtételére. A gyakoribb tapasztalat azonban az, hogy a berögzült szokásaink kijátszása nem is olyan gyerekjáték.

Résen kell lennünk, amikor újabb adag finomsággal a szemünk előtt és az agyunkban ballagunk a hűtő felé. Rajtunk kívül ugyanis nincs más, aki a kényes falatoknak megálljt parancsolna, vagy titkos zárral látná el a dugi helyiségeinket. Odáig – a vásárlás lezárultával – a reklám gondoskodása már nem terjed. A tiltott vágyak csábítására Lucifer-gyárak sokasága szakosodott. Nehéz addig engedelmes Évaként viselkedni, míg egyetlen tabletta vagy kapszula bevételével ígérhető a paradicsomi állapot visszahódítása.

Az önszeretet fontos gyakorlata lehet, ahogy a tükörben látjuk magunkat.

Az önszeretet fontos gyakorlata lehet, ahogy a tükörben látjuk magunkat.

Ünnepi bál a tükör előtt

Természetesen nem csupán egyetlen megoldást kell választanunk, ha életmódunkon és ezzel összefüggésben az étrendünkön szeretnénk változtatni. Mégis leginkább általában egy fontos motiváció az, amely első lépésként előre lendít. Nagyon vonzó kihívás tud lenni, ha arra gondolunk, hogy legkedvesebb ruhadarabunk többé már nem a lakás legeldugottabb zugában pihen, hanem még ebben az életünkben eljöhet a mi időnk. Csekély dolognak tűnhet az a változás, hogy újra beleférünk egy rég eltemetett holminkba, de ez is csak egy szimbólum ahhoz, hogy elhiggyük, amit igazán szeretnénk, az megvalósulhat.

Hétköznapi boldogság

Néha azon kaphatjuk magunkat, hogy újra rajongva böngésszük az újabb csodafegyver hírét a szépség szolgálatában, s a kor elfogadott eszménye szerint leginkább bevennénk egy egyszeri útra szóló időkapszulát, mely egészen a 20-as éveinkbe repítene. De kortól függetlenül arra is rádöbbenhetünk, mennyire feltöltőek lehetnek azok a pillanatok, amikor kiegyensúlyozottnak, energikusnak, és ezáltal vonzónak érezzük magunkat. Természetesen ebben segítségünkre lehetnek néhány, az anyagcserét serkentő természetes alapanyagokat tartalmazó készítmény is, a mindennapi mozgás kiegészítéseként. Ám napjainkban sem találtak még jobb és hosszútávon hatékonyabb megoldást ’az ép testben, ép lélek’ rendezőelvnél.

A következő híreink is érdekelhetik:
forint

Százezres plusz a polgármestereknek

2012. november 26. 12:46.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Amikor egy igaz barát vigyázza álmainkat, felbecsülhetetlen érték.

Fogantatásunk pillanatától kezdve azt tapasztaljuk, hogy anyukánk védelmező pocakja vesz körül bennünket. Ez a biztonság élmény születésünk után is megmarad ...