A Budai Vár immár negyedik alkalommal ad otthont a Pálinka – és Kolbászfesztiválnak. A legjobb pálinkákat, a legkülönlegesebb kolbászokat kóstolhatják meg az ínyencek, sőt idén az olasz nemzeti ital, a grappa lesz a fesztivál díszvendége.
Október 7. és 10. között az érdeklődők több száz féle kolbászt és pálinkát kóstolhatnak meg. A tradicionális magyar pálinkafőzdék közül húszan képviseltetik magukat. A fesztivál résztvevői az idei év párlatait, a mézes élvezeteket és az egyre népszerűbb pálinka koktélokat is elkortyolgathatják. Ezen kívül tíz kolbászos stand várja az ízlelni vágyókat.
Az olasz grappák világába egy igazi szakértő avatja be a nagyérdeműt. Gianni kalauzolja körbe az olasz sátrakba tévedőket, mindenkivel megkóstoltatja az olasz pálinkát és beavatja a kíváncsi látogatókat a grappa készítés titkába, valamint az olasz italozási szokásokba.
A kiváló italok és ételek mellett minőségi zene emeli a fesztivál hangulatát.
A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a hungarikumokra, a hagyományőrzés fontosságára, és a hazai értékekre.
A látogatók 1500 forintért válthatnak belépőt a programra, ami tartalmaz egy kóstolópoharat is, ezzel biztosítva, hogy mindenki megkóstolhassa a nedűket.