Vasárnap, a Czifray-versenykurzus zárásaként a fiatal mesterszakácsok megmutatták, hogy miként képzelik el a magyar konyha jövőjét. A hagyományos ízeket újragondolták, megreformálták, különleges köntösbe bujtatták, és így igazán izgalmas ízeket kóstolhattak az ínyencek.
A Czifray-versenykurzus először került megrendezésre azzal a szándékkal, hogy a fiatal tehetséges szakácsok bemutassák tudásukat. A kurzus lezárásaként a Magyar Gasztronómiai Egyesület egy nagyszabású versenyt rendezett, ahol nagyszerű eredménnyel végzett mindegyik szakács. A két évig tartó mesterkurzus legjobb 12 séfje elkápráztatta vasárnap a Gerbeaud-házban a szakmát és a kíváncsi kóstolókat.
A nem mindennapi étlapon többek között serpenyőben pirított ponty, rántott báránylapocka és kocsonyázott céklás kacsaerőleves is szerepelt. A mesterek maguk kínálták ételeiket a kíváncsi vendégseregnek.
A versenyen három aranyérem, szintén három ezüst- és hat bronzérem született. A három legjobb szakács között végzett a győri La Maréda séfje, Horváth Szilveszter, a budapesti Alabárdos étterem szakácsa, Győrffy Árpád és a fővárosi Onyx étterem séfje, Széll Tamás.
A Czifray–versenykurzus vélhetően a jövőben folytatja a munkáját és akár már egy fél év múlva megkezdődhet a következő válogató, így hamarosan még különlegesebb, és még finomabb magyar ételeket kóstolhatnak meg a hazai ízek kedvelői.