2011. május 10. 8:21.

leves Vasárnap, a Czifray-versenykurzus zárásaként a fiatal mesterszakácsok megmutatták, hogy miként képzelik el a magyar konyha jövőjét. A hagyományos ízeket újragondolták, megreformálták, különleges köntösbe bujtatták, és így igazán izgalmas ízeket kóstolhattak az ínyencek.

A Czifray-versenykurzus először került megrendezésre azzal a szándékkal, hogy a fiatal tehetséges szakácsok bemutassák tudásukat. A kurzus lezárásaként a Magyar Gasztronómiai Egyesület egy nagyszabású versenyt rendezett, ahol nagyszerű eredménnyel végzett mindegyik szakács. A két évig tartó mesterkurzus legjobb 12 séfje elkápráztatta vasárnap a Gerbeaud-házban a szakmát és a kíváncsi kóstolókat.

A nem mindennapi étlapon többek között serpenyőben pirított ponty, rántott báránylapocka és kocsonyázott céklás kacsaerőleves is szerepelt. A mesterek maguk kínálták ételeiket a kíváncsi vendégseregnek.

A versenyen három aranyérem, szintén három ezüst- és hat bronzérem született. A három legjobb szakács között végzett a győri La Maréda séfje, Horváth Szilveszter, a budapesti Alabárdos étterem szakácsa, Győrffy Árpád és a fővárosi Onyx étterem séfje, Széll Tamás.

A Czifray–versenykurzus vélhetően a jövőben folytatja a munkáját és akár már egy fél év múlva megkezdődhet a következő válogató, így hamarosan még különlegesebb, és még finomabb magyar ételeket kóstolhatnak meg a hazai ízek kedvelői.

A következő híreink is érdekelhetik:
2. Kézműves Magyar Ízek Vására

2. Kézműves Magyar Ízek Vására

2011. november 16. 18:22.
Dzsudzsák Balázs a magyar aranylabdás

Dzsudzsák Balázs a magyar aranylabdás

2010. december 6. 17:46.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1396 w=320 h=80 float=left]A honvédség légi gyakorlatot végez kedden, május 10-én Budapest felett és a Honvédkórház – Állami Egészségügyi ...