2011. augusztus 16. 21:03.

szentmihalyi-miklos A Magyar Virtuózok Kamarazenekar a budai Vár szívében, a domonkosok Szent Miklós-templomának és kolostorának 13. századbeli romjai között lép fel szombaton, azaz augusztus 20-án. A Kamarazenekart az alapító, Szenthelyi Miklós vezeti majd. A hangverseny előtti estén, pénteken, a Mátyás-templomban. Vivaldi-, Bach-, Händel-, Schubert- és Liszt-műveket adnak elő a Magyar Virtuózok.

Szenthelyi Miklós elmondta, hogy egy-egy templomi koncert műsorának összeállítását nagyban befolyásolja a hely szellemisége, azonban a Dominikánus udvarbeli előadásoknál nincs ilyen gond, ugyanis Vivaldi, Saint-Saëns és Csajkovszkij népszerű műveit Johann Strauss, az ABBA együttes és Ennio Morricone népszerű dalai jól kiegészítik.

A kiváló hegedűművész művésztársai Faludi Judit gordonkaművész, Kertesi Ingrid és Fellegi Balázs énekművészek, valamint természetesen a Magyar Virtuózok lesznek. A formáció tavasz óta többször megfordult már a budai Várnegyedben, mert rendszeresen közreműködik a Mátyás-templomban megrendezésre kerülő koncertsorozatban.

A Kamarazenekarnak fontos, hogy olyan műveket játsszon, ami elnyeri a közönség tetszését. Szerencsére ez nem okozott problémát, ugyanis a barokk irodalom nagyon gazdag és átiratokat sem kellett készíteni – mondja a Szenthelyi Miklós.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2110 w=320 h=80 float=left]A budapesti Széchenyi gyógyfürdő zenés éjszakai fürdőzéssel bővíti szolgáltatásait, amit legelőször augusztus 20-án, az államalapítás ünnepének ...